Sportblessure? Zorg voor de juiste voeding

Sportblessure? Zorg voor de juiste voeding

Goede voeding is belangrijk voor een optimaal herstel van je sportblessure. De diëtisten van Carin Pool, die binnen ons centrum gehuisvest zijn, kunnen je ondersteunen bij je revalidatie. Ze helpen je om je lichaam in optimale conditie te krijgen.

Vitaminen en eiwitten

Het is belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen via je voeding. Zorg in eerste instantie voor een gezonde basisvoeding; eet met name veel groenten en fruit; vooral vitamine C is belangrijk. Probeer je gewicht op peil te houden. Als je ongewenst afvalt, verlies je spiermassa en energie. Daarnaast zijn eiwitten, de bouwstoffen van het lichaam,  belangrijk bij het herstel van blessures. Eiwitten zitten onder andere in vlees, vis, ei, noten en zuivel. Zorg voor een goede verdeling van het gebruik van eiwitten gedurende de hele dag.

Informatie

Heb je vragen of heb je behoefte aan een uitgebreid advies? Bespreek het met je behandelend fysiotherapeut of maak direct een afspraak bij een van de diëtisten. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van MCZ. 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?