Fitheid en voeding

Fitheid en voeding

Fitheid en voeding gaan hand in hand. Dat weet je misschien wel, maar het kan lastig zijn dat in je eigen leven toe te passen. Want wat heeft jouw lichaam nodig en waar kun jij aanpassingen gebruiken? En, belangrijke vraag: wat kan gezonde voeding bijdragen aan jouw fitheid? Onze specialisten helpen je graag.

Voldoende bewegen en gezonde voeding

Het is algemeen bekend dat, net als voldoende bewegen, ook gezonde voeding een positieve invloed heeft op je gezondheid. Kortom: een gezonde leefstijl zorgt voor een betere lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Ook is wetenschappelijk aangetoond dat een gezonde leefstijl welvaartsziekten kan voorkomen of verminderen. De juiste voeding speelt hier een belangrijke rol in. De diëtist geeft je adviezen bij onder andere:

  • Overgewicht en ondergewicht
  • Diabetes 
  • Te hoog cholesterolgehalte of bloeddruk 
  • Maag-, lever- en darmproblemen 

Hulp nodig bij fitheid en voeding voor een gezondere leefstijl?

Heb jij een steuntje in de rug nodig op weg naar een gezondere leefstijl, zodat je je fitter en energieker voelt en misschien wel minder medicijnen hoeft te gebruiken voor je diabetes, te hoge bloeddruk of andere kwaaltjes? Maak dan eens een afspraak met een van onze beweegspecialisten. Ze helpen je op een leuke en positieve manier in beweging te komen en motiveren je om echt door te zetten, zodat ook jij merkt wat de impact van een gezondere leefstijl is op je leven.

Sportprestaties verbeteren met gezonde voeding?

De juiste voeding kan je helpen je sportprestaties te verbeteren. 

  • Je traint minimaal drie keer per week. Wist je dat eiwitrijke voeding dan een belangrijke rol speelt bij spierherstel? 
  • Je maakt bij langdurige en intensieve trainingsarbeid gebruik van speciale sportvoeding, zoals sportdrankjes, shakes, sportrepen en sportgels. Wist je dat die relatief veel calorieën bevatten? Als lichaamsgewicht een aandachtspunt is, hoe vind je dan de balans tussen inspanning en voeding?
  • Je hebt tijdens trainingen of wedstrijden weleens last van darmklachten, honger of extreme spierpijn. Wist je dat je met de juiste voeding je dit soort klachten kunt voorkomen?

MCZ werkt voor jouw fitheid samen met diëtisten

Omdat bij MCZ alles gericht is op gezond en verantwoord bewegen en sporten, is het logisch dat we daar de voeding ook bij betrekken. Daarom werken we nauw samen met de diëtisten van Carin Pool Voedingsbureau en Topdiëtisten.

Maak jouw afspraak

We helpen je graag om een gezonde leefstijl te bereiken of je sportprestaties te verbeteren. Heb je vragen of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Je kunt altijd contact met ons opnemen om je vragen te stellen. Of kom direct in actie en maak nu afspraak!

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”