SeniorenFit

SeniorenFit

Bewegen is goed voor je; juist als je ouder wordt! Door voldoende te bewegen, kun je beter denken en slapen en heb je meer energie. Ook ben je over het algemeen vrolijker en minder gestrest, heb je minder lichamelijke klachten en verhoogt bewegen je weerstand, waardoor je minder vaak ziek bent. Kom in beweging en doe mee aan SeniorenFit!

seniorenfit

Gezond ouder worden

Om zo gezond mogelijk ouder te worden, is (blijven) bewegen belangrijk! Het verlaagt de kans op ouderdomsklachten en chronische aandoeningen en daardoor blijf je langer fit en vitaal.

Uit onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad blijkt dat 150 minuten per week matig intensief te bewegen al effect heeft op je gezondheid. Dit zijn activiteiten waarbij je hartslag omhoog gaat, maar toch normaal kunt blijven praten. Dus bij wandelen, fietsen, golfen en zwemmen, maar ook aan flink doorwerken in het huishouden of de tuin.

Door meer te bewegen, kun je dus je gezondheid al verbeteren. Die 150 minuten bewegen per week heeft een positief effect op je:

  • Bloeddruk en gewicht
  • Uithoudingsvermogen
  • Balans
  • Mobiliteit
  • Spieren en botten
  • Slaap

Veel ouderen willen best wat aan hun gezondheid doen, maar vinden het niet leuk om dit alleen te doen. Daar hebben we bij MCZ wat op bedacht, omdat we gezond ouder worden belangrijk vinden.

Wat is SeniorenFit?

Samen met leeftijdsgenoten werk je bij SeniorenFit in kleine groepjes aan balans, kracht, conditie en mobiliteit. Alles is gericht op sterke botten en spieren. Het doel? Zo lang mogelijk fit en vitaal blijven en daarmee je zelfstandigheid behouden.

De fitnesslessen van een uur worden gegeven in een veilige en verantwoorde omgeving in het MCZ Gezondheidsplein in Haren. De lessen worden begeleid door een gekwalificeerde beweegcoach van MCZ. Het is gezellig en ook nog eens goed voor je gezondheid! 

Voor wie is SeniorenFit?

SeniorenFit is er voor iedere senior die fit en vitaal wil blijven. Er zijn meerdere SeniorenFit-groepen en bij de groepsindeling proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele beperkingen. 

Fit en vitaal? Doe mee aan SeniorenFit!

Kom in beweging en sluit je aan bij SeniorenFit van MCZ. Wekelijks fitnessen voor senioren, zodat je zo lang mogelijk vitaal en fit blijft. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Of maak nu een afspraak!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”