SeniorenFit

SeniorenFit

Bewegen is goed voor je; juist als je ouder wordt! Door voldoende te bewegen, kun je beter denken en slapen en heb je meer energie. Ook ben je over het algemeen vrolijker en minder gestrest, heb je minder lichamelijke klachten en verhoogt bewegen je weerstand, waardoor je minder vaak ziek bent. Kom in beweging en doe mee aan SeniorenFit!

seniorenfit

Gezond ouder worden

Om zo gezond mogelijk ouder te worden, is (blijven) bewegen belangrijk! Het verlaagt de kans op ouderdomsklachten en chronische aandoeningen en daardoor blijf je langer fit en vitaal.

Uit onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad blijkt dat 150 minuten per week matig intensief te bewegen al effect heeft op je gezondheid. Dit zijn activiteiten waarbij je hartslag omhoog gaat, maar toch normaal kunt blijven praten. Dus bij wandelen, fietsen, golfen en zwemmen, maar ook aan flink doorwerken in het huishouden of de tuin.

Door meer te bewegen, kun je dus je gezondheid al verbeteren. Die 150 minuten bewegen per week heeft een positief effect op je:

  • Bloeddruk en gewicht
  • Uithoudingsvermogen
  • Balans
  • Mobiliteit
  • Spieren en botten
  • Slaap

Veel ouderen willen best wat aan hun gezondheid doen, maar vinden het niet leuk om dit alleen te doen. Daar hebben we bij MCZ wat op bedacht, omdat we gezond ouder worden belangrijk vinden.

Wat is SeniorenFit?

Samen met leeftijdsgenoten fit blijven? Door te bewegen blijf je fitter en dat kan bij MCZ door mee te doen aan SeniorenFit. Waarom SeniorenFit? Door actief te blijven blijven je botten en spieren sterker en krijg je meer uithoudingsvermogen. Dat zorgt ervoor dat je langer mobiel en zelfstandig kunt blijven, omdat je meer kracht hebt en dus steviger op je benen kunt blijven staan. Wist je trouwens dat je daarmee ook de kans op vallen vermindert?

De fitnesslessen van een uur worden gegeven in een veilige en verantwoorde omgeving in het MCZ Gezondheidsplein in Haren. De lessen worden begeleid door een gekwalificeerde beweegcoach van MCZ. Het is gezellig en ook nog eens goed voor je gezondheid! Blijf in beweging!

Voor wie is SeniorenFit?

SeniorenFit is er voor iedere oudere die fit en vitaal wil blijven. Er zijn meerdere SeniorenFit-groepen en bij de groepsindeling houden we zoveel mogelijk rekening met eventuele beperkingen. Dus SeniorenFit is er voor iedereen.

Fit en vitaal? Doe mee aan SeniorenFit!

Kom in beweging en sluit je aan bij SeniorenFit van MCZ. Kom elke week een uurtje fitnessen, zodat je zo lang mogelijk fit en vitaal blijft of juist weer fitter wordt. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Of maak nu alvast een afspraak!

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”