ZwangerFit

Fit blijven tijdens je zwangerschap met YVLO-ZwangerFit® 

Ben je zwanger en wil je fit blijven? Tijdens je zwangerschap vinden er grote veranderingen plaats in je lichaam en is het belangrijk om fit te blijven. Met de zwangerschapscursus YVLO-ZwangerFit werk je aan je conditie, fitheid, stabiliteit, mobiliteit en vitaliteit. Deze aspecten zijn heel belangrijk om fit de bevalling en kraamtijd in te gaan.

zwangerschapscursus

ZwangerFit

De cursus is speciaal bedoeld voor zwangere vrouwen. Het is belangrijk om zo fit mogelijk te bevallen, want dat bevordert je herstel na je zwangerschap. Tijdens de cursus, die in groepsverband wordt gegeven, is er speciale aandacht voor (lage) rug, buik en bekkenbodemspieren. Het doel hiervan is onder andere om bekkenklachten te voorkomen. Je voelt je fit en energiek en je kunt zelfs doorgaan tot vlak voor je bevalling. Je kindje heeft er geen last van.

Vroeg starten met zwangerschapscursus

Al vanaf je twaalfde zwangerschapsweek kun je starten met de cursus. Het voordeel van vroeg starten is dat je conditie, fitheid en spierkracht nog vrij goed op niveau zijn. Door gericht en tijdig te trainen, is het gemakkelijker om dit zo lang mogelijk zo te houden. Dat is niet alleen fijn tijdens je zwangerschap, maar kan ook een positieve invloed hebben op je bevalling en op je herstel daarna.

Deskundige begeleiding

Het YVLO-ZwangerFit-programma is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek (NVFB). De lessen worden gegeven door gecertificeerde coaches.

De cursus

Voordat je begint met de cursus, heb je een persoonlijk gesprek met een bekkenfysiotherapeute. Op deze manier kunnen we vooraf je lichamelijke conditie inschatten en daarmee, bij mogelijke klachten, rekening houden tijdens de trainingen. 

De lessen zijn als volgt opgebouwd:

  • Warming-up
  • Lichte fitheidstraining 
  • Oefeningen ter versterking en coördinatie van je spieren met daarbij extra aandacht voor het bekken 
  • Afsluiting met ontspannings- en ademhalingsoefeningen

Naast de trainingen zitten er ook 3 theorielessen in het programma, zodat je goed voorbereid bent op je bevalling en de periode daarna. 

Lespakket

Het lespakket bestaat uit:

  • Intake
  • 10 lessen
  • 3 theorielessen

De periode waarin je de lessen kunt volgen is 12 achtereenvolgende weken, voor 10 trainingen. Dus ben je er een keer niet, dan kun je 2 trainingen inhalen.

Heb je na je bevalling lessen ZwangerFit over? Dan kun je die inzetten voor ons vervolgprogramma MamaFit. Restitutie van het pakket is niet mogelijk.

Aanmelden

Wil jij verantwoord fit blijven tijdens je zwangerschap? Meld je dan nu aan. Kijk ook nog even of je aanvullende zorgverzekering deze zwangerschapscursus vergoedt. Maak nu een afspraak voor een intake of meer informatie.

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”