Het verhaal van: Hans Stam en zijn knierevalidatie in Het Omnium

Mijn naam is Hans Stam, ik ben 56 jaar en ben werkzaam als operationeel adviseur bij de N.V. Nederlandse Gasunie in Groningen. Op zondag 7 maart 2021 raakte ik betrokken bij een verkeersongeluk en heb ik mijn knie gebroken (Tibia fractuur). Dit resulteerde in 5 dagen ziekenhuisopname, een operatie en een lange revalidatie.

Ik zocht naar een praktijk die ervaring heeft met complexe fracturen om mij te ondersteunen met de revalidatie. Op aanraden van de traumachirurg van het Martini Ziekenhuis ben ik in Het Omnium terecht gekomen.

Deze revalidatie bestond uit 2 revalidatiefasen.

Passieve en actieve revalidatiefasen

Tijdens de passieve fase mocht ik mijn knie 7 weken lang niet belasten, waarna ik op 23 april startte met de actieve revalidatie, die na ruim een half jaar op 25 november werd afgerond.

Mijn revalidatie is gestart bij de fysiotherapeuten van MCZ, maar gaandeweg zijn er verschillende experts bij betrokken geweest. Hieronder een overzicht van de verschillende revalidatiefasen en de ingezette expertises:

Passieve revalidatie

  • 2x per week fysiotherapie in Het Omnium.
  • 5 tot 7 keer per week thuisoefeningen doen, die kreeg ik via een hele handige App. Afhankelijk van de voortgang van mijn revalidatie ontving ik regelmatig nieuwe oefeningen.
  • Stabiliteits- en krachtoefeningen in de oefenzaal van MCZ.

Actieve revalidatie op het veld

  • Op het kunstgrasveld van voetbalvereniging Velocitas (naast Het Omnium) vond de veldrevalidatie in groepsverband plaats, speciaal voor mensen met langdurige knieklachten. Ook die bestond weer uit 2 fasen. In de eerste fase op het veld werd er voornamelijk aan stabilisatie van de knie gewerkt middels oefeningen.  In het tweede deel van de veldrevalidatie kwam ook het verbeteren van het uithoudingsvermogen aan bod.
  • Ook werd er een afspraak bij de podoloog van Schutrups gemaakt om de stand van mijn enkel en het onderbeen te beoordelen.
  • Onlangs is er ook nog een loopanalyse bij mij gedaan om te kijken of er afwijkingen te zien waren tijdens het hardlopen. Die indruk bestond omdat ik bij sommige veldtrainingen last kreeg van mijn linker enkel.

Testen en meten

Tussentijds werden 3 krachtmetingen gedaan (Biodex) door een bewegingswetenschapper van MCZ. Bij de eerste meting was het krachtsverschil 41%, bij de tweede meting 15% en bij de laatste meting nog maar 4%. Hard werken loont: een mooie verbetering!

Ervaringen van Hans Stam

De revalidatie heb ik als zeer positief ervaren. Er werd goed naar mij geluisterd en waar nodig werden noodzakelijke stappen ondernomen. Verder heeft Het Omnium als groot voordeel dat er heel veel expertise binnen handbereik is en ook direct geconsulteerd wordt als het nodig is. Zo is er een keer advies gevraagd aan een van de sportartsen van het Martini Ziekenhuis, die ook gevestigd zijn in het Omnium.

Mijn dank gaat uit naar Het Omnium en in het bijzonder naar Chris, Daan en Wouter (MCZ) en Bas (Schutrups).

Meer weten?

Word jij binnenkort geopereerd en is langdurig revalideren, net als bij Hans Stam, onderdeel van je herstel? Neem gerust contact met ons op, dan bekijken we samen hoe jij optimaal kunt revalideren. We staan graag voor je klaar.

Ook interessant voor jou

Stress: 5 lichamelijke signalen waaraan je stress herkent

Lees verder

Specialisme uitgelicht: de behandeling van schouderklachten

Lees verder

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”