Nekklachten

Nekpijn

Nekpijn is uiterst vervelend en beperkt je in je bewegingsvrijheid. Om je heen kijken of autorijden wordt plotseling een pijnlijke handeling. Fysiotherapie kan je helpen om nekklachten te verminderen of doen verdwijnen.

nekklachten

Hoe ontstaan nekklachten? 

Nekklachten zijn uiterst vervelend en pijnlijk en maken dat je niet vrijuit kunt bewegen. De pijn ontstaat plotseling uit het niets, door een verkeerde beweging of geleidelijk. Nekklachten zijn na rugklachten de meest voorkomende klachten en komen helaas altijd ongelegen.

Veel voorkomende nekklachten

De nek is een ingewikkeld gebied met veel kleine gewrichten, zenuwen, spieren en pezen. Vaak is het moeilijk om aan te geven waar de pijn in de nek precies zit en dat maakt de zoektocht naar de oorzaak ook ingewikkeld. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Hoofdpijn die in de nek begint
  • Pijn in nekgewrichten
  • Nekhernia
  • Zenuwpijn in de nek
  • Whiplash

Oplossen van nekklachten

We zien bij nekklachten vaak dat ze regelmatig terugkeren en dat is nou net niet wat jij wilt. Daarom kiezen wij voor het landelijk bewezen zorgplan Rugpijn (inclusief behandelgarantie) van FysioTopics. Deze methode wordt door meer dan 3000 fysiotherapeuten gehanteerd en is zeer succesvol. Omdat de oorzaak van je nekklachten vaak een combinatie van factoren is, hebben wij als prioriteit het stellen van de juiste diagnose. Vandaaruit werken we samen met jou aan een duurzame oplossing van jouw nekproblemen.

Herstellen van nekklachten bij MCZ

Je bent met je nekklachten bij ons in goede handen, omdat: 

  • onze aanpak altijd op maat is en je 100% aandacht krijgt van onze nekspecialist.
  • we je snel helpen, omdat er meerdere nekspecialisten bij ons werken.
  • we indien nodig korte lijnen hebben met gespecialiseerde zorgaanbieders.
  • We aangesloten zijn bij het landelijke netwerk van FysioTopics en al onze behandelingen daarom bewezen effectief zijn.
  • Onze gespecialiseerde therapeuten dagelijks complexe nek-, schouder– en rugklachten behandelen en jij met die ervaring daarom bij MCZ in goede handen bent.

Neem contact op

Wil je van je nekklachten af? Blijf dan niet langer lopen met die stijve nek. Vroegtijdige behandeling voorkomt uiterst pijnlijke en langdurige klachten met alle gevolgen van dien. Zet daarom de eerste stap naar herstel en neem contact op met MCZ. We helpen je graag van je nekklachten af.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”