Specialisme uitgelicht: de behandeling van schouderklachten

Vaak realiseer je je pas hoe intensief je een bepaald deel van je lichaam gebruikt, als je er klachten aan krijgt. Neem bijvoorbeeld je schouder: schouderklachten kunnen langdurige en pijnlijke beperkingen in je dagelijks leven tot gevolg hebben. Vooral als je er te lang mee doorloopt. De pijn kan zelfs helemaal uitstralen naar je arm, pols of hand. Stel een behandeling daarom nooit te lang uit.

Behandeling schouderklachten

Hoe ontstaan schouderklachten?

Het spreekt voor zich dat je door een traumamoment (bijvoorbeeld een klap of val) last van je schouder kunt krijgen. Maar schouderklachten lijken soms ook ‘zomaar’ te ontstaan. Vaak is er dan sprake geweest van overbelasting door het voortdurend uitvoeren van eenzijdige handelingen, of het (intensief) beoefenen van werp- en krachtsport. De slijmbeurs – een soort met vocht gevuld stootkussentje bij je schoudergewricht – kan daardoor geïrriteerd raken en opzwellen wat pijn veroorzaakt. Datzelfde kan gebeuren bij pezen en gewrichtskapsels die overbelast of beschadigd zijn.

Acuut en chronisch

Alhoewel schouderklachten vaak acuut ontstaan, gebeurt het vaak dat ze overgaan in chronische klachten als je er niks aan laat doen. Juist daarom is het zo verstandig om er niet te lang mee te blijven rondlopen. Een ontwrichte schouder moet uiteraard onmiddellijk behandeld worden, maar wacht ook niet te lang met het inroepen van medische hulp als er een andere oorzaak voor de pijn is.

Specialisatie

Maak gerust een afspraak bij ons. MCZ is namelijk gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten, zoals:

  • Frozen shoulder
  • Peesontstekingen of peesrupturen
  • Artrose / slijtage
  • Slijmbeursontsteking
  • Schouderinstabiliteit

Schouderspecialisten

Ondanks dat het pijn doet en er mogelijk bewegingsbeperkingen zijn, is het toch ontzettend belangrijk om de schouder te blijven gebruiken én te bewegen. Het is verstandig om daarbij begeleid te worden door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Onze schouderspecialisten behandelen dagelijks schouders en kunnen je daarnaast voorzien van advies en tips. Op jaarbasis behandelen we circa 750 schouders, dus je mag ons gerust ervaren noemen.

Schoudernetwerk Noord

We zijn aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord en voeren onze behandelingen uit volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methodes. Revalidatie is altijd maatwerk. We houden dan ook goed in de gaten of je herstel volgens plan verloopt of dat we je trainingsprogramma moeten aanpassen. Ook wanneer je op korte termijn een operatie aan je schouder moet ondergaan, kun je bij ons begeleid trainen, zodat je na de operatie sneller herstelt.

Blijf er niet mee rondlopen

Heb jij ook schouderklachten? Blijf er niet mee rondlopen. Hoe eerder je herstelt, des te beter is het resultaat. Neem gerust contact met ons op, want bij onze schouderspecialisten ben jij aan het juiste adres.

Ook interessant voor jou

Stress: 5 lichamelijke signalen waaraan je stress herkent

Lees verder

Het verhaal van: Hans Stam en zijn knierevalidatie in Het Omnium

Lees verder

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”