Chronische fysiotherapie

Chronische fysiotherapie

Een specialisatie van MCZ is chronische fysiotherapie. Hierbij blijf je structureel oefenen en bewegen om klachten te verminderen en zoveel mogelijk te voorkomen. Chronische fysiotherapie is geschikt bij het herstel van ingrijpende neurologische ziektes en andere chronische aandoeningen.

chronische fysiotherapie

Voor welke klachten?

Je kunt altijd contact opnemen met MCZ wanneer je last hebt van fysieke klachten en hulp wilt van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Samen met je eigen fysiotherapeut werk je vervolgens wekelijks aan het verbeteren van je gezondheid. Deze hulp is geschikt bij onder andere deze klachten:

Artrose

Blijven bewegen is bij artrose een bewezen effectieve behandelingsmethode. We begeleiden je in dit proces om beweging te stimuleren en op deze manier de klachten te verminderen.

COPD

Deze aandoening zorgt voor verminderde energie en benauwdheid, waardoor veel bewegen vaak niet voelt als een optie. Vraag daarom hulp bij COPD. Voorzichtig opbouwen en vervolgens blijven bewegen zorgt voor een verbeterde conditie, meer energie en een kleinere kans op een aanval. Dit maakt dat je gemakkelijker de dagen kunt doorkomen.

Etalagebenen of claudicatio intermittens

Last van je benen na een inspanning, zoals lopen of rennen, waardoor je noodgedwongen moet rusten? Dit kan komen door een vernauwing of verstopping van bloedvaten in de benen. Zo’n 19% van de 55-plussers in Nederland leidt aan een vorm hiervan. Looptherapie bij de fysiotherapeut helpt om de klachten zoveel mogelijk te verminderen.

Neurologische aandoeningen

Verschillende neurologische ziektes kunnen leiden tot functieverlies. Dit heeft veel invloed op je dagelijks leven. Met fysiotherapie kun je deze functies zoveel mogelijk herstellen op een veilige en gezonde manier. De fysiotherapeuten bij MCZ zijn gespecialiseerd in herstel bij neurologische ziektes en helpen hier graag bij.

Neem contact op

Heb je last van een van bovenstaande aandoeningen of kamp je met andere fysieke problemen of klachten? Blijf er niet mee rondlopen maar neem contact met ons op. We zorgen er op een prettige en persoonlijke manier voor dat je hier verlichting van kunt ervaren en ze je dagelijks leven minder in de weg komen te staan. 

Plan vandaag nog jouw afspraak in!

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”