OperatieFit

OperatieFit

Moet je binnenkort geopereerd worden? Dan kun je twee dingen doen: wachten op de operatie en daarna werken aan je herstel, of ervoor zorgen dat je vóór je operatie in optimale conditie bent, zodat je ná je operatie sneller herstelt. Voor welke optie kies jij? De specialisten van MCZ helpen je graag.

operatiefit

OperatieFit: de voordelen op een rij

Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen met een goede conditie sneller herstellen van een operatie. Het is daarom goed om ervoor te zorgen dat je fit blijft of wordt vóór je operatie. OperatieFit van MCZ helpt je daarbij. 

OperatieFit heeft de volgende voordelen:

  • Sneller herstel na een operatie
  • Minder complicaties na de operatie
  • Je voelt je fitter, ondanks je lichamelijke ongemak
  • Je werkt vóór je operatie al aan je herstel

OperatieFit bij MCZ

Zodra duidelijk is dat je geopereerd moet worden, maak je een afspraak bij MCZ. Afhankelijk van het type operatie volgt een afspraak voor een preoperatieve screening. Een specialistische fysiotherapeut (en in sommige gevallen een bewegingswetenschapper) brengt in beeld hoe jouw lichamelijke fitheid is en welke klachten je hebt. Op basis daarvan wordt in overleg met jou een persoonlijk fitheidsplan voor je opgesteld. Vanaf dat moment kun je al werken aan je herstel, terwijl de operatie nog moet plaatsvinden. 

Mocht het nodig zijn, dan kun je ook na je operatie revalideren. Dat is wel zo prettig, want je kent je fysiotherapeut al. 

Neem contact op

Moet jij binnenkort geopereerd worden en wil je fit de operatie in? Maak dan een afspraak voor het OperatieFit-programma van MCZ. Geef dan ook aan waarvoor en wanneer (als je dat al weet) je geopereerd moet worden. Wij plannen dan de juiste deskundigheid in.

De preoperatieve screening wordt in de meeste gevallen als fysiotherapie vergoed bij een aanvullende zorgverzekering. De kosten voor het trainingsprogramma vallen onder medische fitness. Heb je nog vragen? Bel gerust, we helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”