Bekkenklachten

Bekkenklachten

Het bekken is een centraal onderdeel van je lichaam waar veel bewegingen plaatsvinden. Daardoor voel je bekkenpijn de hele dag door en kan die je flink in de weg zitten.

bekkenklachten

Bekkenklachten

Pijn in het bekken is erg onprettig. Het bekken is een centraal onderdeel van je lichaam en speelt een centrale rol voor je houding en tijdens het bewegen. Daardoor voel je bekkenpijn de hele dag door en kan die je flink in de weg zitten. Bekkenklachten ontstaan vaak tijdens en na een zwangerschap, maar kunnen ook buiten een zwangerschap om of bij mannen voorkomen. De bekkenfysiotherapeut helpt je om van deze klachten af te komen of de klachten zoveel mogelijk te verlichten. 

Veel voorkomende klachten

De term ‘bekkenklachten’ heeft betrekking op verschillende klachten in en rond het bekken. Deze klachten treden voornamelijk, maar niet uitsluitend, op tijdens de zwangerschap. Ze ontstaan doordat bij een veranderde belasting de spieren en banden harder moeten werken. Deze combinatie kan leiden tot pijnklachten. 

Onder andere deze symptomen kunnen voorkomen:

  • Pijn in de onderbuik met uitstraling naar omliggende lichaamsdelen
  • Pijn in de onderrug, met mogelijk uitstraling naar bil, lies en onderbeen
  • Pijn rond de stuit
  • Startpijn: pijn bij het opstaan of bewegen

Taboe op bekkenklachten

Ongewild urineverlies, seksuele klachten, veel moeten plassen (of de aandrang hiertoe), problemen met ontlasting en prikkelbaredarmsyndroom zijn vaak gevolgen van bekkenproblemen. Ze kunnen leiden tot schaamte en het proberen te verhullen van de klachten, in plaats van er iets tegen te doen. En niet iedereen weet dat er iets aan de klachten gedaan kan worden. Hierdoor lopen mensen vaak te lang rond met bekkenklachten en dat is onnodig.

Bekkenklachten komen bovendien niet alleen voor bij zwangere vrouwen. Ouderen en ook mannen kunnen ermee te maken krijgen. Kom gerust langs bij MCZ, dan helpen we je hierbij.

Revalidatie bij MCZ

Een traject bij MCZ zorgt voor herstel van de klachten of het voorkomt dat klachten verergeren. Hiervoor kijken we naar je klachten en je wensen en maken we een persoonlijk behandelplan met oefeningen en trainingen om de klachten te verhelpen of te verlichten. Tijdens het traject bij MCZ is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht. Je traint met een vaste bekkenfysiotherapeut, in een prettige omgeving. Je kunt hier dus in alle rust werken aan jouw herstel. 

Neem contact op

Bekkenklachten kunnen ingrijpend zijn en zorgen voor pijn en ongemak, wat zeker tijdens een zwangerschap erg ongewenst is. MCZ helpt je om deze klachten zo snel mogelijk te verminderen. Wil je een afspraak maken, of meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op! Vul het formulier in, of bel ons via 050-5271613

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”