Testen en meten voor teams

Testen en meten

Als trainer/coach wil je beschikken over een topfitte selectie en dat er gepiekt wordt op de juiste momenten. Dat is een mooi streven, maar hoe doe je dat? Hoe weet je of jouw trainingsaanpak de juiste is voor jouw spelers en wat doe je bijvoorbeeld met geblesseerde spelers? Daar helpen de specialisten van MCZ je graag bij.

Interval Shuttle Run Test

Fitte spelers: dat vergt kennis over trainingsbelasting. Niet iedere trainer heeft die kennis, maar je kunt er door MCZ wel over beschikken. Door gedurende het seizoen meerdere testen te laten uitvoeren, is er waardevolle informatie beschikbaar over de individuele fysieke en conditionele gesteldheid van je team. 

De Interval Shuttle Run Test (ISRT) is een gemakkelijk inpasbare test en is een goede graadmeter om erachter te komen hoe je spelers ervoor staan. Op basis van de data is de trainingsbelasting te periodiseren. Hierbij houd je rekening met onder andere de typen spelers, trainings- en wedstrijdprogramma en eventuele kwetsbare of geblesseerde spelers. 

Door hier zorgvuldig mee om te gaan, is er minder kans op blessures, omdat er rekening is  gehouden met de individuele belasting van spelers. Niet iedere speler is immers gelijk belastbaar. Hierdoor verklein je kans op over- of onderbelasting en dus minder blessures.

Advies periodisering trainingsbelasting

Beschik je als trainer niet over de kennis om de trainingsbelasting te periodiseren, dan heeft MCZ de oplossing. Op basis van de jaarplanning en omstandigheden (bijvoorbeeld een zieke of geblesseerde speler) voorzien we je wekelijks of maandelijks van de juiste informatie rondom de trainingsbelasting van je spelers. 

Pieken op het juiste moment met MCZ

De vijf belangrijkste redenen om als club samen te werken met MCZ:

  • Als team en club wil je maximaal profiteren van beschikbare expertise op het gebied van presteren en blessurepreventie.
  • Flexibel als het nodig is: ook bij acute blessures staan we paraat.
  • Ondersteuning van specialisten die écht verstand van sport, omdat ze dagelijks werken met (geblesseerde en fitte) spelers van onder andere FC Groningen, FC Emmen, Donar en Lycurgus. 
  • Korte lijnen met sportartsen en orthopeden van het Martini Ziekenhuis en sportzorgspecialisten in Het Omnium.
  • Sport zit ook in het DNA van MCZ.

Contact

Wil jij je team beter maken met MCZ? Laten we dan snel om de tafel gaan zitten om je ambities en wensen te bespreken. Heb je nog vragen? Bel gerust; we helpen je graag. Of maak nu een afspraak!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”