WandelFit

WandelFit

Bewegen is goed voor je! Door voldoende te bewegen kun je beter denken en slapen, en ben je over het algemeen vrolijker en minder gestrest. Bovendien heb je minder lichamelijke klachten en verhoogt bewegen je weerstand, waardoor je minder vaak ziek bent. Kom daarom in beweging en ga wandelen! Onze specialisten begeleiden je hier graag bij.

wandelfit

Wandel je fit

Om zo gezond mogelijk ouder te worden, is bewegen belangrijk! Het verlaagt onder andere de kans op: 

Uit onderzoek van de Gezondheidsraad blijkt dat 150 minuten per week matig intensief bewegen al effect heeft op je gezondheid. Dit zijn activiteiten waarbij je hartslag omhoog gaat, maar toch normaal kunt blijven praten. Dus bij wandelen, fietsen, golfen en zwemmen, maar ook flink doorwerken in het huishouden of de tuin.

Door meer te bewegen, kun je dus je gezondheid al verbeteren. Deze 150 minuten wandelen per week hebben al een positief effect op je:

  • Bloeddruk en gewicht
  • Opname van (brand)stoffen uit het bloed (waaronder insuline)
  • Je loopsnelheid en balans, waardoor er minder kans is op botbreuken (bij ouderen)
  • Slaap

Wat is WandelFit?

Omdat veel mensen best wat aan hun gezondheid willen doen, maar het niet leuk vinden om dit alleen te doen, hebben we daar bij MCZ wat op bedacht. Je kunt wekelijks en onder begeleiding van een beweegcoach veilig en verantwoord in een klein groepje wandelen. 

WandelFit begint en eindigt op locatie MCZ Rokade, en de training duurt een uur. Gezellig en ook nog goed je gezondheid!

Voor wie is WandelFit?

WandelFit is voor iedereen die in beweging wil komen. We lopen het hele jaar door en zorgen ervoor dat je steeds in je eigen tempo kunt lopen. WandelFit is daarom vooral geschikt voor ouderen en mensen met een chronische aandoening

Kom in beweging en doe mee aan WandelFit

Kom in beweging en sluit je aan bij de WandelFit club van MCZ! Wekelijks wandelen voor iedereen. Zie voor de kosten onze tarieven. Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. Of maak nu een afspraak!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”