Fysieke training

Fysieke training voor ambitieuze sporters

Ben jij een ambitieuze sporter en wil jij jouw sportprestaties verbeteren of de top bereiken in jouw tak van sport? Bij MCZ hebben we alle knowhow en faciliteiten in huis om jouw sportambities waar te maken. Dat begint bij verantwoord trainen!

fysieke-training

Fysieke training

Iedere sport vraagt om een specifieke fysieke trainingsaanpak. Doelstellingen variëren van uithoudingsvermogen tot explosiviteit. Ook spelen leeftijd en ervaring een rol. Bij jong talent is het aanleren van basisvaardigheden en motoriek essentieel. Daarnaast is het belangrijk dat deze vaardigheden en motoriek blijven aansluiten op de persoonlijke ontwikkelingsfase van de sporter. 

Elke sporter volgt zijn eigen persoonlijke trainingsprogramma, want elke sporter is uniek. Denk aan een eigen lichaamsbouw en -samenstelling, trainingsleeftijd en -ervaring. Ook is er aandacht voor de tak van sport, die vraagt om een specifieke trainingsbenadering om optimaal te kunnen presteren.

Persoonlijk trainingsprogramma samenstellen

Als jij je sportprestaties écht wilt verbeteren, is een gedegen trainingsaanpak nodig. Want alleen met talent is het slechts weinigen gelukt om hun dromen te realiseren. Haalbare doelen: daar gaat het dus om. Op basis van de doelen die jij jezelf stelt, je natuurlijke aanleg én lichaamsbouw bestaat een trainingsprogramma uit één of meerdere onderdelen, zoals:

  • Looptraining (techniek)
  • Conditietraining
  • Krachttraining
  • Coretraining
  • Stabiliteitstraining

Verder kun je ervoor kiezen om een op maat gesneden trainingsschema te laten maken en/of je online te laten begeleiden. Zo zie maar: alles voor jouw fitheid!

Verantwoorde begeleiding en faciliteiten bij MCZ

Het MCZ Sport Performance team bestaat uit verschillende experts. Dit zijn fysiektrainers, gespecialiseerde fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen en bewegingswetenschappers die allemaal hun sporen in de topsport verdiend hebben. Dagelijks werken zij samen aan de fitheid van (top)sporters. Dat doen zij voor professionele sporters (onder andere van FC Groningen, FC Emmen, Donar en Lycurgus) en topatleten, maar ook voor de winnaars van de toekomst: de sporttalenten in het Noorden! Om hen het juiste moment te kunnen laten pieken, maar ook om blessures te voorkomen. 

We werken vanuit onze locatie Het Omnium (Topsportzorgcentrum, Laan Corpus den Hoorn 101a, Groningen). Dat doen we samen met de sportartsen van het Martini Ziekenhuis, podologen van Schutrups, Topdiëtisten en sportpsychologen. Dus of je nu een fysieke trainer, fysiotherapeut, trainingsprogramma, (medisch) advies, inspanningstest of een specifieke bewegingsanalyse nodig hebt: in Het Omnium begint de reis om je sportambities waar te maken!

Sportambities waarmaken? 

Wil jij je sportambities waarmaken? Mail dan naar Jan Arend Vredeveld (janarend.vredeveld@mcz.nl) en vertel hem wat jouw dromen en doelen in de sport zijn. Hij geeft zijn visie op jouw ambities en samen stippelen jullie de juiste route uit. Wat jouw fysieke doel ook is: een optimaal getraind lichaam is meer dan het halve werk! Heb je vragen? Bel gerust; we helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”