Kom in balans met Fit en Balans

Kom in beweging met Fit en Balans

Ben je 65 jaar of ouder en op zoek naar een leuke en gezellige manier om (weer) in beweging te komen? In samenwerking met de gemeente Groningen bieden wij de kennismakingscursus ‘Fit en Balans’ aan. Gedurende 6 weken krijg je de kans om te ervaren hoe fijn het is om samen met leeftijdsgenoten te bewegen onder begeleiding van een ervaren beweegcoach. Deze cursus is ontworpen om je veilig en verantwoord fitter te maken en biedt tal van voordelen voor je gezondheid en welzijn.

Waarom bewegen?

Bewegen is goed voor je, ongeacht je leeftijd. Regelmatig bewegen draagt bij aan het behouden van soepele spieren en flexibiliteit, ook als je wat ouder bent. Bovendien word je er fitter en vrolijker van en dat geeft je meer energie in het dagelijks leven. 

Regelmatig bewegen is gezond, want je je beter voelt, omdat:

  • Je beter kunt ontspannen en minder last hebt van stress.
  • Bewegen goed helpt tegen klachten zoals somber of angstig zijn.
  • Je beter kunt slapen en minder moe bent en ’s ochtends makkelijker uit bed komt.
  • Je er sterkere spieren en botten van krijgt.

Bovendien heb je minder kans op deze ziektes:

  • Psychische problemen
  • Diabetes (suikerziekte)
  • Ziektes van uw hart en bloedvaten

En verder heb je ook een kleinere kans om zwaarder te worden (overgewicht) en is bewegen ook nog eens goed voor je bloeddruk.

Als je regelmatig beweegt voel je je dus fitter en heb je meer energie. Veel mensen vinden het ook leuk om samen te bewegen of sporten. Wil je meer weten waarom (blijven) bewegen goed is op oudere leeftijd? Op de website van thuisarts.nl staat een informatief artikel: “ik ben een oudere en ik wil gezond bewegen” en krijg je bovendien tips.

Fit en in Balans met deskundige begeleiding

Fit en Balans is de ideale manier om de voordelen van bewegen te ontdekken. De lessen worden in een groepje van met leeftijdsgenoten gegeven. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers en de begeleiding is in handen van een deskundige beweegcoach, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan instappen.

De training

Tijdens de Fit en Balans cursus richten we ons op verschillende aspecten van bewegen om ervoor te zorgen dat je zowel fysiek als mentaal in conditie blijft. De lessen beginnen met een rustige warming-up om je spieren op te warmen en je lichaam voor te bereiden op de beweegactiviteit. Vervolgens gaan we aan de slag met oefeningen die gericht zijn op balans, evenwicht, spierversterking en conditieopbouw. Dit helpt je om fitter te worden en in balans te blijven, wat essentieel is voor een gezonde leefstijl.

En maak je geen zorgen over spierpijn! Na de intensieve oefeningen sluiten we de les af met rek- en strekoefeningen om ervoor te zorgen dat je de volgende dag zonder problemen kunt bewegen.

Waar en wanneer?

De cursus Fit en Balans wordt gegeven op onze locaties aan de Sportlaan 2.1, Groningen en in het Gezondheidsplein Nieuwe Stationsweg 6 in Haren. Via deze link SeniorenFit vind je de actuele lestijden. Mee doen? Klik op de groene button en geef je op, maar telefonisch aanmelden kan natuurlijk ook: 050-527 16 13.

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”