Kom in balans met Fit en Balans

Kom in balans met Fit en Balans

Ben je 60 jaar of ouder en op zoek naar een leuke en gezellige manier om (weer) in beweging te komen? In samenwerking met de gemeente Groningen bieden wij de kennismakingscursus ‘Fit en Balans’ aan. Gedurende 6 weken krijg je de kans om te ervaren hoe fijn het is om samen met leeftijdsgenoten te bewegen onder begeleiding van een ervaren beweegcoach. Deze cursus is ontworpen om je veilig en verantwoord fitter te maken en biedt tal van voordelen voor je gezondheid en welzijn.

Waarom bewegen?

Bewegen is goed voor je, ongeacht je leeftijd. Regelmatig bewegen draagt bij aan het behouden van soepele spieren en flexibiliteit, zelfs als je wat ouder bent. Bovendien word je er fitter en vrolijker van en geeft het je meer energie in het dagelijks leven. Fit en Balans is de ideale manier om de voordelen van bewegen te ervaren in een vriendelijke en ondersteunende omgeving.

De training

Tijdens de Fit en Balans cursus richten we ons op verschillende aspecten van bewegen om ervoor te zorgen dat je zowel fysiek als mentaal in conditie blijft. De lessen beginnen met een rustige warming-up om je spieren op te warmen en je lichaam voor te bereiden op de beweegactiviteit. Vervolgens gaan we aan de slag met oefeningen die gericht zijn op balans, evenwicht, spierversterking en conditieopbouw. Dit helpt je om fitter te worden en in balans te blijven, wat essentieel is voor een gezonde leefstijl.

En maak je geen zorgen over spierpijn! Na de intensieve oefeningen sluiten we de les af met rek- en strekoefeningen om ervoor te zorgen dat je de volgende dag zonder problemen kunt bewegen.

Extra bonus

Tijdens de Fit en Balans cursus bieden we twee informatieve bijeenkomsten aan waarin we het belang van een gezonde leefstijl en bewegen bespreken. Hierbij kun je ook genieten van een gezellig kopje koffie en thee terwijl je meer te weten komt over hoe bewegen een positieve invloed kan hebben op je gezondheid en welzijn.

Waar en wanneer?

De Fit en Balans cursus vindt plaats op onze locatie aan de Sportlaan 2.1, Groningen.

De eerstvolgende cursus begint op 13 november en wordt gehouden op de volgende dagen en tijden:

Maandag: 14:00 – 15:00 uur

Woensdag: 16:00 – 17:00 uur

Kosten: € 35,- (kennismakingstarief voor 6 weken)

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”