Schouderklachten

Schouderklachten

Heb je pijn aan je schouder of omliggende gebieden? Eigenlijk merk je pas hoe groot de gevolgen zijn van deze klachten, wanneer je hier last van hebt. Om verergering te voorkomen en klachten te verminderen, is het belangrijk om hier tijdig iets mee te doen. Een fysiotherapeut kan je helpen.

Wat zijn schouderklachten?

Heb je pijn aan je schouder en/of uitstraling naar je arm, pols of hand? Eigenlijk merk je pas hoe groot de gevolgen zijn van deze klachten, wanneer je hier last van hebt. Zo weten we uit ervaring dat het erg vervelende klachten zijn die langdurig kunnen aanhouden. Blijf daarom niet te lang met deze problemen rondlopen. Vroegtijdig laten behandelen voorkomt langdurige en pijnlijke beperkingen in het dagelijks leven en op je werk.

Welke klachten behandelen we? 

Schouderklachten uiten zich vaak in pijn en beperkingen bij het bewegen. Ook kan de beweeglijkheid van de schouder of schouders verminderd zijn. Schouderklachten kunnen het gevolg zijn van een ontsteking in de schouder. Dit komt voor wanneer de slijmbeurs van de schouder in verdrukking raakt, bijvoorbeeld door overbelasting of na een val. Voor deze klachten kun je terecht bij MCZ. De meest voorkomende schouderklachten die we behandelen, zijn:

Ook kun je bij ons begeleid trainen ter voorbereiding op een schouderoperatie, zodat je na de operatie sneller herstelt.

Herstel bij MCZ

Er zijn veel redenen om voor MCZ te kiezen bij het herstellen van schouderklachten. Voorbeelden:

  • Revalidatie is altijd op maat met persoonlijke aandacht van een gespecialiseerde fysiotherapeut.
  • We houden je voortgang nauwkeurig bij door continu te evalueren en te testen.
  • We hebben korte lijnen met gespecialiseerde zorgaanbieders, zoals orthopeden vanuit het Martini Ziekenhuis of je eigen orthopeed.
  • We voeren de behandelingen uit volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methodes.
  • We zijn aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord, bestaande uit schouderspecialisten.
  • Onze schouderspecialisten behandelen dagelijks schouders (ca. 750 schouders per jaar) en zijn dus uiterst ervaren.

Meten is weten

Testen is een belangrijk onderdeel tijdens de behandeling bij schouderklachten. Door te testen weet je precies waar je staat en of je herstel volgens plan verloopt. Lig je voor of achter op schema, dan gebruiken we deze gegevens om je trainingsprogramma aan te passen. Daarnaast gebruiken we (anonieme) data over schouderklachten om de behandelmethode continu te verbeteren. Hiervoor werken we samen met medisch specialisten, sportorganisaties en kennisinstellingen.

Neem contact op

Wil jij van je schouderklachten af? Blijf niet met deze klachten rondlopen. Vroeg herstellen geeft namelijk de beste resultaten. Neem zo snel mogelijk contact op met MCZ om de eerste stap richting herstel te zetten. We helpen je graag!

Ook interessant voor jou

Reviews

Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Robbert Sips
Robbert Sips
2023-10-25
Goede fysiotherapie praktijk. Zeer professioneel en verstand van zaken. Echt personen die je willen helpen. Transparent over eventuele extra kosten en je kan hier vrij snel terecht.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.
Mariella Diesfeldt
Mariella Diesfeldt
2023-04-12
Hele goede begeleiding van jonge sporters met blessures

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”