Geriatrische fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie is fysiotherapie gericht op het behandelen van ouderdomsklachten. Beweging en bewegingsvrijheid staan centraal in de behandeling. Naarmate je ouder wordt, is de kans namelijk groter dat er klachten ontstaan of dat je minder mobiel wordt. Kort gezegd: ouderdom komt met gebreken. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen is er de geriatriefysiotherapeut.

geriatrische fysiotherapie

Wat doet de geriatrisch fysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut heeft specifieke kennis over ouderen en de daarbij horende ziektebeelden. Doel van de therapie is zo lang mogelijk zelfstandig en mobiel te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook klachten die veroorzaakt worden door een ziekte of een aandoening. Denk hierbij onder andere aan:

De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Hij of zij informeert mensen met ouderdomsklachten en hun naasten over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Waar kan de geriatrisch fysiotherapeut mee helpen?

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig en mobiel blijft, is de therapie gericht op het behouden en verbeteren van het dagelijks functioneren. Oefening baart kunst en de onderstaande trainingen zijn bewezen succesvol:

  • Looptraining
  • Evenwichtsoefening
  • Valpreventie
  • Arm- en handtraining
  • Oefenen van het opstaan uit bed of stoel

Als je met ouderdomsklachten bij de geriatrisch fysiotherapeut komt, onderzoekt de therapeut samen met jou wat je persoonlijke wensen, mogelijkheden en beperkingen zijn. Op basis daarvan maakt de therapeut een oefenprogramma, waarmee je samen met de therapeut aan de slag gaat.

Meer informatie over geriatrische fysiotherapie kun je hier kezen

Plan jouw afspraak in

Geriatrische fysiotherapie is een van de specialisaties van MCZ. Bewegen helpt echt bij ouderdomsklachten. We helpen je graag zelfstandig en mobiel te blijven. Je kunt altijd een afspraak bij ons maken in een van onze praktijken in Groningen of Haren. En als dat niet lukt, dan komen we bij je thuis!

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”