Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie in Groningen

Dat vrouwen problemen kunnen hebben met hun bekkenbodem, is over het algemeen wel bekend. Maar dat dat ook voor mannen geldt, weet lang niet iedereen. Wanneer je bekkenklachten hebt, is dat erg vervelend. Bekkenfysiotherapie richt zich op het behandelen van de problemen die ontstaan in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem.

Wat doet een bekkenfysiotherapeut?

De bekkenfysiotherapeut biedt hulp bij plasproblemen, urineverlies, windjes laten, een moeilijke stoelgang of erectieproblemen. Zo op het eerste oog hebben deze problemen niets met elkaar te maken, maar de bekkenfysiotherapeut weet wel beter.

Er zijn nogal wat mannen verbaasd wanneer ze door de dokter voor hun klachten naar een bekkenfysiotherapeut worden verwezen. Maar een bekkenbodemprobleem is echt niet alleen een vrouwenkwaal.

De bekkenfysiotherapeut helpt je leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij wordt soms gebruikgemaakt van speciale apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan het meten van de activiteit van de bekkenbodemspieren. Zo kun je zien wat je (niet) doet en als je dat weet, kun je er wat aan doen.

Een bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om inwendig onderzoek te doen, maar dat is lang niet altijd nodig. Ook geeft de bekkenfysiotherapeut advies over houding, de belasting op het bekken, toiletgedrag, eet- en drinkgewoonten of vragen op seksueel gebied.

Voor welke klachten is bekkenfysiotherapie geschikt?

De bekkenfysiotherapeut helpt mannen en vrouwen bij onder andere deze klachten:

  • Lage rugklachten, liesklachten of pijn rondom de stuit
  • Bekkenpijn en lage rugklachten rondom de zwangerschap en bevalling 
  • Ongewild urineverlies (en/of ontlasting)
  • Aandrang om vaak en veel te plassen
  • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
  • Verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn in onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen
  • Seksuele problematiek

Plan jouw afspraak in

Bekkenfysiotherapie is een van de specialisaties van MCZ. Je kunt altijd contact opnemen voor advies of bij bovenstaande klachten. De bekkenfysiotherapeut van MCZ staat altijd voor je klaar om je klachten zo snel mogelijk te verlichten. En als het nodig is, komen we bij je thuis. Plan nu jouw afspraak in.

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”