Laat een elleboogblessure niet chronisch worden!

Sportblessures ontstaan vaak in een split second. VeiligheidNL deed een onderzoek naar de aantallen in 2021 en die cijfers liegen er niet om. Er werden maar liefst 4,5 miljoen blessures gemeld onder ongeveer 3,5 miljoen sporters. In deze blog willen we nader ingaan op de elleboogblessure. Hoe loop je die op en, misschien nog wel belangrijker, hoe kom je er weer vanaf?

elleboogblessure

Verschillende soorten elleboogblessures

Als we het over een elleboogblessure hebben, gaat het niet per definitie om dezelfde soort klacht. Die kan namelijk zeer divers zijn en is ook niet altijd het gevolg van sporten (al doet de naam van de elleboogklacht vaak anders vermoeden):

  • tenniselleboog (overbelasting van en pijn aan de pezen aan de buitenkant van je elleboog)
  • golferselleboog (overbelasting van en pijn aan de buigspieraanhechtingen van pols en vingers aan de binnenkant van je elleboog)
  • stijve en beperkte elleboog
  • elleboog uit de kom/instabiliteit
  • slijtage van de elleboog (artrose)
  • fracturen van de elleboog

Diverse oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken aan een elleboogblessure ten grondslag liggen. Naast een sportblessure zou je ook kunnen denken aan een ongeval, eenzijdige bewegingen, overbelasting, zwaar werk, leeftijd, stress of onderliggende aandoeningen zoals een ontsteking of artrose. Of je klacht nu groot of klein is, het is erg belangrijk dat je hiervoor zo snel mogelijk medische hulp inroept. De pijn of stijfheid verdwijnt namelijk meestal niet vanzelf. Sterker nog: vaak wordt het alleen maar erger omdat het in het dagelijks leven gewoon erg lastig is om je elleboog rust te gunnen. Bovendien bestaat de kans dat de blessure, als hier niets aan gedaan wordt, chronisch wordt.

Elleboogblessure? Naar MCZ!

Met een elleboogblessure ben je bij MCZ aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een Elleboog Expertise Team. Dit team bestaat uit ervaren en gespecialiseerde manueel therapeuten en fysiotherapeuten die veel samenwerken met sportartsen van topsportzorgcentrum Het Omnium en orthopeden van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Daarnaast zijn we aangesloten bij de stichting Elleboogkliniek waar de nieuwste inzichten op dit gebied gedeeld worden.

Maatwerk

Wat de oorzaak van je elleboogblessure ook is, de behandeling is altijd maatwerk. Door regelmatig te testen, checken we of je herstel volgens plan verloopt. Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt het behandelplan onmiddellijk aangepast. Dankzij onze korte lijnen met de orthopeden van het Martini Ziekenhuis zijn we in staat om de behandelmethode elke keer weer verder te verbeteren.

Zo snel mogelijk van je pijn af

Bij MCZ behandelen we circa 250 ellebogen per jaar. Loop daarom niet langer door met jouw elleboogblessure, maar neem contact met ons op. Des te eerder ben jij van je pijn af!

Ook interessant voor jou

Specialisme uitgelicht: de behandeling van schouderklachten

Lees verder

Het verhaal van: Hans Stam en zijn knierevalidatie in Het Omnium

Lees verder

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”