Klachten rondom kanker

Klachten rondom kanker

Als je kanker hebt (gehad), bestaat de kans dat je lichamelijke klachten krijgt door de ziekte of als gevolg van de behandeling. Fysiotherapie kan helpen om die klachten te verminderen.

klachten rondom kanker

Klachten rondom kanker

Steeds vaker wordt kanker in een vroeg stadium ontdekt. Daarnaast zijn er betere behandelmethoden dan in het verleden. Kanker krijgt hierdoor geleidelijk het karakter van een chronische ziekte. Dit heeft tijdens en na de ziekte invloed op je lichamelijke, psychische en sociale welzijn. 

Herstel bij MCZ

Veel voorkomende klachten zijn:

  • Vochtopeenhoping na operatie 
  • Vermoeidheid
  • Verminderde aandacht en problemen met het geheugen
  • Neuropathie 
  • Angst en depressieve klachten

Behandelen van oedeem na een operatie

Na een operatie of bestraling kan er oedeem (vochtophoping) ontstaan in arm, been, romp, hals, gezicht, borst of bekken. Naarmate de zwelling toeneemt, kun je daardoor problemen krijgen met bewegen. Dit heeft vaak invloed op je dagelijkse leven. Herken je dit? Er is een oplossing: oedeemtherapie. Met oedeemtherapie wordt de vochtophoping aanzienlijk verminderd, zodat je weer gemakkelijker kunt bewegen.

Behandelen van neurotherapie

Als gevolg van de behandeling of operatie kunnen je zenuwen worden aangetast. Hierdoor kun je gevoelloosheid, tintelingen of pijn ervaren. Het gevolg hiervan: een slechtere coördinatie, zwakkere spieren of kramp in je spieren. Herken je dit? Ook hier is een oplossing voor. De fysiotherapeut kan je helpen. Met krachttraining en balanstraining verbeter je de spierfunctie, zodat je je weer sterker voelt.

Fit op weg

De naam zegt het al: dit programma helpt je op weg om weer fitter te worden na herstel van kankerBewegen helpt. Door tijdens of na je ziekte aan je conditie te werken, komt je kracht langzaam weer terug. Onder begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut van MCZ train je samen met lotgenoten in een klein groepje.

Herstel bij MCZ

Waarom kiezen voor MCZ? 

  • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid vinden we belangrijk.
  • Het oplossen van jouw probleem staat centraal en daarom is er voor elke klacht een specialist die jou goed kan helpen.
  • Korte lijnen met gespecialiseerde zorgaanbieders, zoals de huisarts of specialist.
  • We werken altijd volgens bewezen effectieve behandel- en trainingsmethoden. 
  • We zijn aangesloten bij het netwerk Oncologie Fysiotherapeuten Groningen, zodat we jou het beste kunnen helpen.

Neem contact op

Heb je kanker (gehad) en ervaar je klachten? Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over de fysiotherapie bij MCZ of om direct een afspraak in te plannen! We helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”