Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie

Een verkeerde houding of beweging, een ziekte, een ongeval en ouderdom kunnen oorzaken zijn van het ontstaan van lichamelijke klachten. Fysiotherapie is hierbij zinvol. Maar ook bij problemen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, hart, longen en huid kan de fysiotherapeut jou helpen.

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij of zij ondersteunt je bij het verhelpen, verminderen en voorkomen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat jij weer vrijuit kunt bewegen zoals je gewend bent.

Als je met jouw klachten bij een fysiotherapeut komt, onderzoekt deze eerst hoe jouw klachten zijn ontstaan. Daarna bekijkt hij of zij op basis van jouw persoonlijke situatie wat voor jou de beste zorg is. Soms krijg je alleen een advies, maar meestal kunnen je klachten met een beperkt aantal behandelingen al sterk verminderen. Dit gebeurt uiteraard in overleg met jou. Want wat de beste oplossing is, is voor iedereen verschillend.

In de meeste gevallen kan een fysiotherapeut je klachten behandelen, maar soms is gespecialiseerde fysiotherapie de beste oplossing voor jou.

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Je kunt altijd contact opnemen wanneer last hebt van één of meerdere fysieke klachten. De fysiotherapeut helpt onder andere bij deze klachten:

  • blessures of pijnklachten, zoals in je armen, benen, schouders of rug
  • een (chronische) aandoening, waarvoor gespecialiseerde begeleiding nodig is om optimaal te kunnen blijven bewegen
  • bij revalidatie na een operatie of ongeval, of bij het opbouwen van conditie vóór een operatie

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. Heb je klachten die met bewegen te maken hebben? Dan kun je direct contact opnemen met de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet eerst naar je huisarts en je hebt in de meeste gevallen dus ook geen verwijzing nodig. Hoe makkelijk is dat?

Meer over gespecialiseerde fysiotherapie

Bij MCZ werken naast algemene fysiotherapeuten ook een groot aantal gespecialiseerde fysiotherapeuten, zodat je voor bijna elke beweegklacht bij ons in goede handen bent. Meer weten over jouw specifieke lichamelijke klachten of heb je een chronische aandoeningen waarmee wij je kunnen helpen? Ga naar oplossingen voor beweegklachten, ondersteuning bij chronische aandoeningen en voor welke specialisaties in de fysiotherapie je bij MCZ terecht kunt voor het antwoord en lees je hoe onze fysiotherapeuten al 50 jaar met veel passie en vakkundigheid Groningers helpen om optimaal te herstellen van hun beweegklachten. En wij gaan nog verder, want alleen herstellen vinden we niet genoeg. Wij gaan voor Duurzaam Fit! Duurzaam Fit betekent dat je ook na je klachten gericht kunt blijven trainen volgens een Medisch Fitness Programma, zodat je de oorzaak van je beweegklachten ook echt kunt aanpakken. Onze slogan is tenslotte niet voor niets: Alles voor jouw fitheid!

Handig om te weten over MCZ

Bij ons kun je afspraak in plannen wanneer dat jou uitkomt, want wij zijn open van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 21:00 uur. En als je dat niet past, dan kun je ook op zaterdagochtend langs komen voor een behandeling. Dus voor of na het werk een afspraak maken is geen probleem.

Omdat we nauw samenwerken met de orthopeden en sportartsen van het Martini Ziekenhuis, kunnen we snel schakelen als blijkt dat het verstandig is om jouw beweegklachten te laten beoordelen door een medisch specialist.

Plan jouw afspraak voor fysiotherapie

Heb jij beweegklachten en wil je er zo snel mogelijk vanaf? Je kunt direct een afspraak maken, want een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. De fysiotherapeut of een van de andere gespecialiseerde therapeuten van MCZ staan voor je klaar om je klacht zo snel mogelijk te verminderen! We helpen je graag.

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”