Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Een verkeerde houding of beweging, een ziekte, een ongeval en ouderdom kunnen oorzaken zijn van het ontstaan van lichamelijke klachten. Fysiotherapie is hierbij zinvol. Maar ook bij problemen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, hart, longen en huid kan de fysiotherapeut jou helpen.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij of zij ondersteunt je bij het verhelpen, verminderen en voorkomen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat jij weer kunt bewegen zoals je gewend bent.

Als je met jouw klachten bij een fysiotherapeut komt, onderzoekt deze eerst hoe jouw klachten zijn ontstaan. Daarna bekijkt hij of zij op basis van jouw persoonlijke situatie wat voor jou de beste zorg is. Soms krijg je alleen een advies, maar meestal kunnen je klachten met een beperkt aantal behandelingen al sterk verminderen. Dit gebeurt uiteraard in overleg met jou. Want wat de beste oplossing is, is voor iedereen verschillend.

In de meeste gevallen kan een fysiotherapeut je klachten behandelen, maar soms is gespecialiseerde fysiotherapie de beste oplossing voor jou.

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Je kunt altijd contact opnemen wanneer last hebt van één of meerdere fysieke klachten. De fysiotherapeut helpt onder andere bij deze klachten:

  • blessures of pijnklachten, zoals in je armen, benen, schouders of rug
  • een (chronische) aandoening, waarvoor gespecialiseerde begeleiding nodig is om optimaal te kunnen blijven bewegen
  • bij revalidatie na een operatie of ongeval, of bij het opbouwen van conditie vóór een operatie

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. Heb je klachten die met bewegen te maken hebben? Dan kun je direct contact opnemen met de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet eerst naar je huisarts en je hebt in de meeste gevallen dus ook geen verwijzing nodig.

Plan jouw afspraak in

Heb je fysieke klachten en wil je ervanaf? De fysiotherapeut of een van de andere gespecialiseerde therapeuten van MCZ staan voor je klaar om je klacht zo snel mogelijk te verminderen! We helpen je graag.

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”