Oorsuizen

Oorsuizen

Als je last hebt van oorsuizen, weet je hoe irritant dit is. Heb jij last van een constante piep, geruis of een vervelende brom in het oor? Dan is het goed om te weten dat fysiotherapie hierbij kan helpen. 

oorsuizen

Wat is tinnitus?

Een constante een piep, brom of ruis in je oor die altijd maar aanwezig is. ‘Oorsuizen’ of ’tinnitus’ is een verzamelnaam voor alle geluiden die in het oor of hoofd gehoord worden. Het is een geluid dat voortdurend aanwezig is en kan variëren in volume. Tinnitus komt op alle leeftijden voor, maar naarmate de leeftijd toeneemt, neemt ook het aantal tinnitusklachten toe.   

Oorzaken tinnitus

Tinnitus kan onder andere ontstaan als gevolg van:

  • Gehoorbeschadiging of gehoorverlies
  • Een bijwerking van medicijnen
  • Een afwijking aan het gehoororgaan, de hersenen of het kaakgewricht

De beschadigingen kunnen zó klein zijn dat je er geen gehoorproblemen aan overhoudt, maar je hersenen proberen die schade toch te compenseren. Ze vullen ontbrekende geluiden in, wat resulteert in piepen, suizen of brommen.

Oorsuizen wordt vaak verergerd door stress (werkdruk of zorgen, het te druk hebben met leuke dingen). De tinnitus zelf kan ook stress veroorzaken: ‘wat als die piep of dat gebrom niet meer weggaat?’ Tinnitus kan ook ontstaan door een combinatie van bovenstaande factoren.

Behandeling tinnitus

Regelmatig krijgen mensen de vervelende boodschap dat ze moeten leren leven met tinnitus. Toch zijn er behandelmogelijkheden om de klachten te verminderen of draaglijker te maken. De kaak- en hoofdfysiotherapeut is dé specialist voor mensen met tinnitus. Zo zoeken we naar de oorzaken die het oorsuizen verergeren, en afhankelijk van je klachten zijn er verschillende behandelmogelijkheden. 

Waarom kiezen voor MCZ?

Er zijn verschillende redenen waarom een behandeling bij MCZ een goed idee is. Namelijk:

  • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid vinden we belangrijk.
  • Je wordt behandeld door een ervaren en gespecialiseerde kaak- en hoofdfysiotherapeut. 
  • We hebben korte lijnen met je huisarts of medisch specialist.
  • We werken altijd volgens de nieuwste wetenschappelijke methodes.

Neem contact op

Heb jij last van oorsuizen en wil je weten wat er voor jou aan te doen is? Maak dan direct een afspraak bij MCZ. Onze kaak- en hoofdspecialisten helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”