Sport- en bewegingsanalyses

Sport- en bewegingsanalyses

Om maximaal te presteren, moet je optimaal kunnen bewegen. Waar zitten bij jou of je team de fysieke en/of trainingsknelpunten en wat is er aan te doen om die te verbeteren? Sport- en bewegingsanalyses helpen je antwoord te geven op die vragen. Daar helpen onze specialisten je graag bij!

sport bewegingsanalyse

Sport- en bewegingsanalyses: meten is weten

Beweeg jij optimaal om maximaal te presteren? Op verschillende manieren kunnen we daar onderzoek naar doen.

Herstel bij MCZ

Door te screenen op latent aanwezige blessures kan het seizoen er heel anders uit komen te zien voor jou of je spelers. Want als je vooraf je mogelijke zwakheden kent, kun je daarop anticiperen, bijvoorbeeld door te kiezen voor persoonlijke begeleiding en training. De blessurepreventiescreening is onder andere gericht op flexibiliteit, kracht en stabiliteit van het houdings- en bewegingsapparaat van een speler.

Fitte spelers gedurende het hele seizoen (ISRT)

Als trainer of coach wil je dat je selectie zo fit mogelijk is en blijft gedurende het hele seizoen. Je team is zo sterk als de zwakste schakel. Door je spelers gedurende het hele seizoen periodiek te laten screenen, weet je hoe iedere speler op de juiste manier kan trainen. Zo wordt inzichtelijk wat de individuele belastbaarheid van spelers is en daar kun je als trainer op anticiperen gedurende het seizoen. De Interval Shuttle Run Test (ISRT) is een betrouwbare test. Met de uitkomsten is het monitoren en begeleiden van individuele spelers goed mogelijk.

Hardloopanalyse en bikefitting

Te vaak haken hardlopers of fietsers af vanwege blessures. Dat is jammer, want vaak blijkt na analyse dat de techniek en/of het materiaal niet goed op de sporter is afgestemd. De beweegspecialisten van Het Omnium helpen je daarom graag om je, met wat technische aanpassingen, weer comfortabel te laten lopen of fietsen. Daarom is er speciaal voor de hardloop- en fietsfanaten de mogelijkheid om een individuele beweeganalyse te laten uitvoeren. Met de uitkomsten van de beweeganalyse zit je perfect op je fiets of krijg je de lol in het hardlopen snel weer terug.  

Beter bewegen met MCZ

Als sporter wil jij er alles uit halen wat erin zit! Of je nu jong of oud bent, beginnend of bijna aan de top: dit zijn de vijf redenen om juist te kiezen voor MCZ:

  • Elke sporter, fit of geblesseerd, wordt uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen.
  • We hebben beweegspecialisten die écht verstand hebben van sportblessures, revalideren en presteren, omdat ze dagelijks werken met sporters van onder andere FC Groningen, FC Emmen, Donar en Lycurgus.
  • We hebben korte lijnen met sportartsen en orthopeden van het Martini Ziekenhuis én specialisten in het Topsportzorgcentrum.
  • Je krijgt een eerlijk en onderbouwd advies om beter te bewegen.
  • Je wordt uitgedaagd om doelen te bereiken.

Afspraak maken

Wil jij als team of individuele sporter uitgedaagd worden om maximaal te presteren? Dat kan in MCZ Het Omnium. Maak direct een afspraak en laat ons weten welke ambities jij in de sport hebt. Heb je nog vragen? Bel gerust; we helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”