Heup- en liesklachten

Heup- en liesklachten

Heb je pijn in je lies of rondom je heup? Soms is het alleen een vervelend gevoel en kun je nog prima bewegen. Maar als je echt beperkt wordt in het dagelijks leven bij het lopen, tijdens het werk of bij het sporten, dan wil je snel van die pijn af. Bij MCZ helpen we je daar graag bij.

liesklachten

Heup- en liesklachten

Heup- en liesklachten ontstaan op verschillende manieren, zoals een val waarbij de spieren of pezen scheuren, een beenlengteverschil of een verkeerde houding. Maar ook leeftijd en stress kunnen een rol spelen. Vaak heb je pijn bij het lopen, staan en liggen. 

Heupklachten kunnen ontstaan door overbelasting, eenzijdige bewegingen of zwaar werk. Ook kunnen onderliggende aandoeningen de heup- of liesklachten veroorzaken. Denk aan een slijmbeursontsteking of heup-artrose. Daarnaast komen lage rugklachten en bekkenklachten in het heupgebied regelmatig voor.

Veel voorkomende klachten

Soms ontstaan de klachten door onduidelijke oorzaken, maar vaak is er wel een oorzaak aan te wijzen: 

 • Heupartrose
 • Heupprothese (kunstheup)
 • Liesblessures
 • Slijmbeursontsteking 
 • Spier- en peesscheuringen
 • Verstoorde bloedvoorziening in de heup 
 • Afwijkingen van het heupgewricht

Oplossingen van heup- en liesklachten

Of je nu ernstige of lichte heup- en liesklachten hebt, wij adviseren altijd om vroegtijdig actie te ondernemen. Lichte klachten kunnen namelijk ook verergeren, omdat rust nemen bij heupklachten bijna onmogelijk is. Omdat er veel oorzaken mogelijk zijn, is goed onderzoek belangrijk, zodat de juiste diagnose gesteld kan worden. Als de oorzaak duidelijk is, bepalen we in overleg met jou hoe het behandelplan eruit komt te zien en kunnen we samen werken aan duurzaam herstel van jouw klachten. Ook kun je bij ons begeleid trainen ter voorbereiding op een heupoperatie, zodat je na de operatie sneller herstelt.

Herstel bij MCZ

Waarom kiezen voor MCZ? 

 • Persoonlijke aandacht en betrokkenheid vinden we belangrijk.
 • Het oplossen van jouw probleem staat centraal en daarom is er voor elke klacht een specialist die jou goed kan helpen.
 • Korte lijnen met gespecialiseerde zorgaanbieders, zoals huisartsen en sportartsen en orthopeden van het Martini Ziekenhuis.
 • We werken altijd volgens de bewezen effectieve methodes. 
 • Onze specialisten zijn gedreven om jou weer klachtenvrij te krijgen en gaan vaak net een stapje verder, zodat je weer optimaal kunt bewegen.

Neem contact op

Bij heup- en liesklachten is het belangrijk om vroegtijdig wat aan je klachten te doen, want dit voorkomt erger. Dus als jij heup- of liesklachten hebt, ga dan naar een fysiotherapeut. Voordat je het weet, kun je weer pijnvrij bewegen. We helpen je graag! Maak gerust een afspraak bij MCZ.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”