Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeut in Groningen

Sportfysiotherapie is gericht op het behandelen van sportblessures. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens het hardlopen je enkel beschadigd hebt, of een knieblessure hebt opgelopen tijdens voetbal. Daarnaast richt de sportfysiotherapeut zich op preventie en voorlichting om sportblessures te voorkomen.

sportfysiotherapie

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures. De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten, maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van een blessure, maar ook op de algemene fitheid van een sporter gedurende een blessure.

De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe je geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport zo belangrijk voor jou is. De sportfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut en werkt nauw samen huisartsen en medisch specialisten, zoals orthopeden en sportartsen.

Wanneer kies je voor sportfysiotherapie?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kun je, afhankelijk van de aard en de ernst van je blessure, de training binnen afzienbare tijd weer hervatten. Bovendien kun je herhaling van blessure voorkomen, omdat de sportfysiotherapeut jou sportspecifieke en functionele oefeningen geeft. Deze zijn echt van toegevoegde waarde voor jou als sporter. En mocht het nodig zijn, dan zoekt de sportfysiotherapeut contact met je trainer, zodat je geleidelijk en verantwoord je trainingen weer kunt hervatten. De meest voorkomende blessures in de sport:

Heb je een sportblessure? Dan kun je direct contact opnemen met een fysiotherapeut. Je hoeft dus niet eerst naar je huisarts en je hebt dus ook geen verwijsbriefje nodig.

Plan jouw afspraak in

Heb je last van een van de bovenstaande blessures of een andere sportblessure, en wil je snel weer sporten? In Het Omnium (topsportzorgcentrum) kun je ook als amateur revalideren als een prof. Echt waar: dit centrum is voor iedere sporter toegankelijk. Wel zo inspirerend!

De sportfysiotherapeuten van MCZ te Groningen en Haren staan in de startblokken om jou weer wedstrijdfit te krijgen. Alles voor jouw fitheid!

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”