Massage

Massage in Groningen

Spanning in je nek, je schouders en je rug. Daardoor heb je hoofdpijn en een gejaagd gevoel. Spierspanning is heel vervelend; zeker wanneer je graag beweegt of geblesseerd bent. Massage kan daarbij goed idee zijn. Die helpt het lichaam te herstellen en te ontspannen, je spieren raken geprikkeld en je stofwisseling wordt gestimuleerd.

massage

Wat is massage?

Met massage wordt het lichaam geactiveerd om weer te ontspannen. De massagetechnieken prikkelen het parasympathische zenuwstelsel. Daardoor worden allerlei stofjes (waaronder endorfines en oxytocine) aangemaakt die de stresscyclus in je spieren doorbreken. 

Positieve effecten van massage zijn bijvoorbeeld:

  • Een betere doorbloeding, wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen in spieren 
  • Minder verhardingen in de spieren (soepele spieren)
  • Ontspanning en minder stress 
  • Sneller herstel na (zware) inspanning of kleine blessures
  • Werkgerelateerde overbelasting voorkomen en herstel bevorderen

Professionele massages bij MCZ

Er zijn verschillende soorten massages die we bij MCZ aanbieden.

Therapeutische massage

Zit je veel achter je computer en heb je daardoor last van harde spieren in je rug, nek en schouders? Door een verkrampte houding ontstaan verhardingen in je spieren. Met een therapeutische massage ontspannen je spieren en verminderen je klachten.

Ontspanningsmassage

Voel jij regelmatig spanning in je hele lijf? Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je algehele bloedcirculatie gestimuleerd wordt, waardoor je spieren en het zenuwstelsel prikkels uitzenden om je lichaam uit de stressstand te halen.

Sportmassage

Ben jij een sporter en heb je regelmatig last van kramp, spierpijn of vermoeidheid? Met sportmassage verdwijnen de afvalstoffen sneller uit je lichaam en kun je effectiever herstellen van bijvoorbeeld een zware training of wedstrijd. 

Afspraak maken

Wil jij gemasseerd worden, maar weet je nog niet welk type massage voor jou het meest geschikt is? Maak alvast een afspraak. De masseurs van MCZ zijn uiterst ervaren en leggen je het doel en de werking van de verschillende typen massages graag uit. Heb je nog vragen? Bel gerust; we helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”