Massage

Massage in Groningen en Haren

Spanning in je nek, je schouders en je rug. Daardoor heb je hoofdpijn en een opgejaagd gevoel. Spierspanning is heel vervelend; zeker wanneer je graag beweegt of geblesseerd bent. Massage kan daarbij een goed idee zijn. Het helpt je lichaam herstellen en te ontspannen, je spieren raken geprikkeld en je stofwisseling wordt gestimuleerd.

massage groningen

Wat is massage?

Jouw doel is dat je lichaam weer een seintje krijgt om lekker te ontspannen. Dat doen we met verschillende technieken die het parasympatische zenuwstelsel prikkelen. Daardoor worden allerlei stofjes (waaronder endorfine en oxytocine) aangemaakt die de stresscyclus in je spieren doorbreken. 

Positieve effecten:

  • Een betere doorbloeding, wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen in spieren 
  • Minder verhardingen in de spieren (soepele spieren)
  • Verlichten van chronische pijn
  • Ontspanning, minder stress en betere concentratie en meer energie
  • Sneller herstellen na (zware) inspanning of kleine blessures
  • Werkgerelateerde overbelasting voorkomen en herstel bevorderen

Professionele massages bij MCZ

Waar kies jij voor?:

Therapeutisch

Zit je veel achter je computer en heb je daardoor last van harde spieren in je rug, nek en schouders? Door een verkrampte houding ontstaan verhardingen in je spieren. Deze worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een beperkt aantal behandelingen geeft al verlichtingen of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. Met een therapeutische massage ontspannen je spieren en verminderen je klachten.

Ontspanning

Voel jij regelmatig spanning in je hele lijf? Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je algehele bloedcirculatie gestimuleerd wordt, waardoor je spieren en het zenuwstelsel prikkels uitzenden om je lichaam uit de stressstand te halen. De basis van deze behandeling is dus gericht op het ontspannen van lichaam en geest (mentale ontspanning). Regelmatige ontspannen heeft een preventieve werking. Tijdens de behandeling voel je de spanning in je lichaam letterlijk verdwijnen en daarmee merk je het verschil wat spanning met je doet. Het relaxte gevoel maakt je rustiger en dat is goed voor je algemene gezondheid.

Sportmassages

Ben jij een sporter en heb je regelmatig last van kramp, spierpijn of vermoeidheid? Met sportmassage verdwijnen de afvalstoffen sneller uit je lichaam en kun je effectiever herstellen van bijvoorbeeld een zware training of wedstrijd. 

​De behandeling valt te omschrijven als een krachtige, diepe behandeling gericht op de onderliggende spierlagen. Hierdoor wordt de doorbloeding in de behandelde spier of spiergroep verhoogd waardoor ontspanning in het betreffende lichaamsdeel verbeterd. Het gevolg van deze behandeling is dat door gebruik van knedingen de afvalstoffen worden afgevoerd, zodat de pijn vermindert.

Sportmassage verbetert de lichamelijke conditie en neemt eventuele nadelige gevolgen van sporten, zoals kramp, pijn of vermoeidheidsverschijnselen, weg. Omdat je lichaam sneller herstelt, begin je uitgerust aan de volgende training of wedstrijd. Zo kun je beter presteren en bovendien is de kans op blessures na een goed herstel kleiner.

Afspraak maken in Groningen of Haren

Wil jij een afspraak, maar weet je nog niet welk type massage voor jou het meest geschikt is? Plan alvast een afspraak in aan de Sportlaan 2.1 in Groningen of aan de Nieuwe Stationsweg 6 in Haren. De masseurs van MCZ zijn uiterst ervaren en leggen je het doel en de werking van de verschillende type behandelingen graag uit (aangesloten bij het NGS). Heb je nog vragen? Bel of mail gerust; we helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”