COVID-19

Herstel long COVID-19 of post-COVID

De meeste mensen herstellen goed na een besmetting met COVID-19. Maar als je te maken krijgt met long COVID, houd je lang last van vervelende klachten. Dit heeft veel invloed op je dagelijks leven. Zo heb je met long COVID weinig energie, voel je je moe of kost het je moeite om bepaalde activiteiten vol te houden.

herstel bij covid

Revalidatie bij MCZ na long COVID helpt je op een gezonde en verantwoorde manier te herstellen van je klachten. Met een persoonlijk behandelplan gaan we aan de slag om je gezondheid te verbeteren, zodat je eindelijk volledig van COVID-19 kunt herstellen en je jouw energie weer terugkrijgt om leuke dingen te doen. 

Wat is long COVID? 

‘Long COVID’ staat voor het Engelse long, oftewel ‘lang’. Het wordt ook wel post-COVID genoemd, omdat de klachten aanwezig blijven nadat je grotendeels hersteld bent van de ziekte. Met welke klachten kun je te maken krijgen? Klachten die veelal voorkomen bij long COVID zijn onder andere:

  • (Hevige) vermoeidheid
  • Kortademigheid
  • Zwakte
  • Pijnklachten zoals spierpijn
  • Hartkloppingen
  • Geheugenproblemen

Herstel bij MCZ

Wanneer je je erg ziek voelt, is ’s ochtends opstaan al een opgave op zich. Starten met fysiotherapie lijkt dan bijna een onmogelijke opgave, al helemaal omdat je je ook nog eens verdrietig en gefrustreerd voelt over een lichaam dat niet doet wat jij wil. Toch raden wij aan om zo snel mogelijk te starten met de revalidatie, hoe fysiek en mentaal belast je ook bent. Door snel te beginnen met revalideren kun je het herstel bespoedigen en je gezondheid verbeteren.

Wanneer je kiest voor een hersteltraject bij MCZ, ga je samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut werken aan je herstel. Wij snappen als geen ander hoe zwaar de periode is waar jij doorheen gaat. Daarom zetten we een programma op dat specifiek gericht is op jouw lichaam en conditie. Bij de eerste afspraak brengen we je conditie en klachten in kaart en maken we samen een persoonlijk trainingsprogramma. Met een vaste fysiotherapeut train je vervolgens twee of drie keer in de week. We houden je voortgang nauwlettend in de gaten, zodat je niet over je grenzen heen gaat. Zo verbeteren je conditie, energie en kracht geleidelijk en kun je de draad langzamerhand weer oppakken.

Maak jouw afspraak

Om in aanmerking te komen voor revalidatie van je klachten na Covid-19, hoef je geen ziekenhuisopname gehad te hebben. Wel heb je een verwijzing van je arts nodig. Je kunt altijd contact opnemen voor vragen of om een eerste afspraak in te plannen. We staan voor je klaar!

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”