Knieklachten

Revalideren bij knieklachten

Knieën zijn complexe gewrichten. Een beschadiging aan het gewricht, banden, spieren of pezen veroorzaakt een sterke beperking in bewegen en pijn aan de knie. Knieklachten zijn ingrijpend, aangezien ze bij iedere stap opnieuw opspelen. Je wilt hier waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Het is belangrijk om op een juiste manier te revalideren, zodat de knie goed herstelt en klachten niet terugkeren.

knieklachten

Welke klachten komen voor? 

Klachten merk je meestal aan pijn in en rond de knie of instabiliteit van de knie. Hierbij kan ook pijn optreden in de voet of in het onderbeen. Beperkingen in je beweging en gevoeligheid aan de knie komen hier ook bij voor. Sommige knieklachten voel je alleen tijdens het bewegen, maar het kan ook in rust weleens optreden. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Kruisbandletsel
  • Meniscusletsel
  • Jumpers knee
  • Slijmbeursontsteking

Hoe ontstaan deze klachten?

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Je kunt te maken hebben met een acute blessure, bijvoorbeeld door sport, een verkeerde beweging of overbelasting. Slijtage, artrose of een verkeerde looptechniek kan ook langdurige knieklachten veroorzaken. Misschien belangrijker dan hoe ze zijn ontstaan, is hoe je hier weer vanaf komt. Gelukkig zijn knieklachten – met de juiste kennis en ervaring – goed te behandelen. Daar kan ons knie-expertiseteam je bij helpen. 

Het revalidatieproces

Het knie-expertiseteam van MCZ staat voor je klaar om je te helpen bij knieklachten. Tijdens het revalideren houden we doorlopend je voortgang in de gaten. Dat doen we in ons test- en meetcentrum, waar we speciale meetapparatuur hebben om jouw herstel nauwlettend te volgen. Met de meetresultaten komt feitelijk vast te staan hoe je herstel verloopt. Op basis van de resultaten stellen we je behandelprogramma bij. Ook worden de (geanonimiseerde) data gebruikt om onze behandelmethodes voortdurend te verbeteren. 

Dankzij onze jarenlange samenwerkingen met professionele topsportorganisaties, zoals FC Groningen, FC Emmen, Lycurgus en Donar, hebben we veel kennis en ervaring met knieklachten. Dat is van grote toegevoegde waarde voor iedereen met knieklachten.

Waarom revalideren bij MCZ?

Kom revalideren bij MCZ! Wat zijn redenen om voor ons te kiezen?

  • Revalidatie op maat door een team van ervaren, gespecialiseerde bewegingswetenschappers en fysiek trainers (gemiddeld behandelen wij zo’n 800 knieën per jaar!).
  • Uniek test- en meetcentrum om je voortgang te bewaken en moderne behandel- en trainingsapparatuur (PhysioPlux, Biodex, echografie, AlterG).
  • Intensieve samenwerking met de orthopeden van het Martini Ziekenhuis.
  • Samenwerking met (sport)diëtisten, podoloog en sportpsycholoog, andere disciplines binnen de fysiotherapie en begeleiding om na een blessure weer verantwoord te kunnen sporten.
  • Wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodes.

Neem contact op

Heb je last van knieklachten of beginnende knieklachten? Kom zo snel mogelijk in actie; dan helpen we je hiervan te herstellen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over de fysiotherapie bij MCZ of om direct een afspraak in te plannen!

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”