Ouderdomszorg

Ouderdomszorg en fysiotherapie

Ouderdomszorg is gericht op een zo fijn en fit mogelijke oude dag. Want hoewel iedereen lang wil leven, wil niemand oud worden. Maar helaas: ouder worden gaat vanzelf en ouderdom komt vaak met gebreken, waardoor je vitaliteit vermindert. Je krijgt last van ouderdomsklachten. Deze kunnen voor beperkingen zorgen in het dagelijks leven. Ondanks die beperkingen willen veel ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar kan fysiotherapie bij helpen.

ouderenzorg

Wat kan de fysiotherapeut betekenen bij ouderdomsklachten?

In de afgelopen jaren is het aantal 65-plussers in Nederland meer dan verdubbeld. De vergrijzing is in volle gang. Naar verwachting stijgt het aantal 80-plussers in 2030 naar 1,2 miljoen. Des te belangrijker wordt het om deze groep zo fit en vitaal mogelijk te houden. Wat is daarvoor nodig? Allereerst is het belangrijk om te blijven bewegen, want rust roest. Blijven bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid, juist als je last hebt van een chronische aandoeningen of mobiliteitsproblemen.

De fysiotherapeut die gespecialiseerd is in ouderdomsklachten, is expert op het gebied van bewegen op oudere leeftijd en herkent de beweegproblemen bij ouderen als geen ander. En wat belangrijker is: hij biedt oplossingen, zodat de zelfstandigheid zo lang mogelijk behouden blijft. Dat gebeurt onder andere door:

  • Advies te geven hoe je ondanks je leeftijd en beperkingen zelfstandig en mobiel kunt blijven
  • Samen te oefenen om de mobiliteit te behouden of te verbeteren
  • Tips te geven om valrisico’s in huis te verminderen
  • Valtraining
  • Oefenen met (loop)hulpmiddelen
  • Behandelen van klachten

MCZ en ouderdomsklachten

Of je nu zelfstandig woont of in een woonvorm: blijf bewegen als je ouder wordt. Door te blijven bewegen is de kans groter om gezonder en vitaler oud te worden. MCZ ondersteunt daarbij, doordat we in samenwerking met huisartsen en ouderenorganisaties op maat gemaakte programma’s aanbieden om fit te blijven of juist weer fit of mobiel te worden. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden:

Plan je afspraak in

Onze ouderdomsspecialisten willen maar één ding en dat is dat iedereen zo lang mogelijk blijft bewegen. Daar ondersteunen we je graag bij, of je nu een individuele beweeghulpvraag hebt of dat je de fitste oudereninstelling van Groningen wilt worden. Maak een afspraak of vul het contactformulier in voor meer informatie. We helpen je graag.

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”