Rugklachten

Rugklachten

Heb jij, net als 80% van de Nederlanders, regelmatig last van rugklachten en wil je er écht vanaf? Dat is heel begrijpelijk. Rugklachten kunnen je dagen en nachten behoorlijk verstoren. In beweging kunnen komen of blijven is dan heel belangrijk. Fysiotherapie kan daarbij helpen.

rugklachten

Wat valt onder rugklachten? 

  • Pijn in de boven-, midden- of onderrug
  • Spanning in de rugspieren
  • Stijfheid en stramheid in de rug
  • Pijn met uitstraling naar nek, schouders, armen, zij en benen

Gevolgen rugklachten

Eigenlijk merk je pas hoe groot de gevolgen van rugpijn zijn, als je niet meer lekker zit of slechter beweegt omdat het zo’n pijn doet. Wist je dat je humeur er zelfs van kan veranderen? Rugklachten zijn er in vele vormen. Ze ontstaan acuut of sluipen er langzaam in. Overbelasting of een verkeerde houding is vaak de oorzaak. Stress, een valpartij en artrose zijn andere oorzaken. Maar wat kun je eraan doen?

Oplossen van jouw rugklachten

Het behandelen van jouw rugklachten is maatwerk. We zien vaak dat rugklachten na verloop van tijd terugkeren en dat is niet wat jij wilt. Daarom kiezen wij voor het landelijk bewezen zorgplan Rugpijn (inclusief behandelgarantie) van FysioTopics. Deze methode wordt door meer dan 3000 fysiotherapeuten gebruikt en is zeer succesvol. Omdat de oorzaak van je rugklachten vaak een combinatie van factoren is, is de juiste diagnose onze prioriteit. Vandaaruit werken we samen met jou aan een duurzame oplossing van jouw rugproblemen.

Waarom herstellen bij MCZ

Met je rugklachten ben je bij ons in goede handen, omdat:

  • revalidatie altijd maatwerk is, en je altijd persoonlijke aandacht van een gespecialiseerde fysiotherapeut krijgt.
  • we een groot team van rugspecialisten hebben en je dus snel geholpen wordt.
  • we korte lijnen hebben met medisch specialisten.
  • we de behandelingen uitvoeren volgens bewezen effectieve behandelmethodes en aangesloten zijn bij het landelijke netwerk van FysioTopics en SchouderNetwerk Noord.
  • onze manueel therapeuten dagelijks rugpijnklachten behandelen en daardoor zeer ervaren rugspecialisten zijn.

Neem contact op

Wil je van verlost worden van je rugpijn? Blijf er dan niet mee rondlopen. Vroegtijdig behandelen voorkomt langdurige en pijnlijke beperkingen. Zet daarom je eerste stap om te herstellen en neem contact op met MCZ. We helpen je graag van je rugklachten af.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”