Dry needling

Dry needling is een methode om snel en voor langere tijd spanning op je spieren te verminderen. Heb je bijvoorbeeld langdurig pijn, tintelingen, vermoeidheid of spanning op een bepaalde plek in je spieren? Dan geeft dry needling eindelijk weer wat verlichting.

dry needling

Wat is dry needling?

Soms worden bepaalde spieren zodanig geprikkeld, dat zenuwen in dat gebied in opstand komen. Dat zorgt voor verkramping en pijn. Deze knopen of verhardingen in de spieren worden ook wel ’triggerpoints’ genoemd.

Ontstaan van triggerpoints

De oorzaken van de triggerpoints kunnen zeer divers zijn. Zowel stress, overbelasting en trauma’s als chemicaliën kunnen deze verkrampingen opwekken. Triggerpoints kunnen ook ontstaan bij:

  • pijn of stijfheid in een spier
  • bewegingsbeperkingen in gewrichten
  • verminderde kracht in de spier 
  • pijnontwijkend gedrag: een ander bewegingspatroon
  • tintelingen in armen of benen
  • hoofdpijn
  • duizeligheid

Wat gebeurt er bij een behandeling?

De manueel therapeut lokaliseert de triggerpoints en pakt ze aan, omdat deze de bron kunnen zijn van heel veel klachten. Bij langdurige pijn wordt er met een dun naaldje in het pijngebied geprikt, wat een impuls aan de spieren geeft. Dit voel je nauwelijks. Als reactie op het prikje spant de spier zich aan om vervolgens te ontspannen, waardoor de pijncirkel wordt doorbroken en je weer gemakkelijker kunt bewegen.

Voordelen dry needling

Dry needling is een snelle en zeer effectieve manier om spieren te laten ontspannen en om de stofwisseling weer op gang te krijgen. Doordat de spieren weer ontspannen, kun je weer werken aan mobiliteit, kracht en coördinatie.

Plan jouw afspraak in

Heb jij al langere tijd klachten? Een afspraak is snel gemaakt en is de eerste stap om weer pijnvrij te bewegen! We helpen je graag. Plan nu een dryneedling afspraak in Groningen of Haren in!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”