McKenzie-therapie

McKenzie-therapie is een onderzoeks- en behandelmethode die gebruikt wordt door manueel therapeuten. Heb je last van pijnklachten maar weet je niet goed wat de oorzaak is? Je hebt bijvoorbeeld pijn na een val die maar niet weggaat, terwijl je er niet meer een duidelijke aanleiding voor kan aanwijzen. In dat geval is McKenzie-therapie een goed idee. De therapie kan worden aangevuld met manuele mobilisatietechnieken.

mcKenzie-therapie

Wat is McKenzie-therapie?

McKenzie-therapie, ook wel bekend als Mechanische Diagnose en Therapie (MDT), is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Het is een totaalaanpak van klachten van het bewegingsapparaat en gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes.

Tijdens je behandeling krijg je een aantal eenvoudige oefeningen, waardoor je zelf je klachten leert oplossen. Als aanvulling op de behandeling kan de therapeut manuele technieken toepassen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan je houding.

Belang van onderzoek tijdens de behandeling

Bij een behandeling doet de therapeut zorgvuldig onderzoek. Dit onderzoek gebeurt op een veilige manier en heeft als doel te komen tot een betrouwbare diagnose. Tijdens het onderzoek krijg je de opdracht om steeds een zelfde beweging te maken. Zo kan de therapeut achterhalen of de klacht mechanisch is en daarmee geschikt is om volgens MDT te behandelen. Als dat zo is, dan volgt ook een prognose volgens wetenschappelijke criteria. Is de klacht niet geschikt voor MDT, dan bespreken we andere opties met je. Zo weet je direct waar je aan toe bent en wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen McKenzie-therapie

  • Binnen maximaal 3 behandelingen heb je uitsluitsel of de therapie werkt
  • Je krijgt een duidelijke prognose met een wetenschappelijke onderbouwing
  • Snel resultaat
  • Zelfstandigheid, omdat je de oefeningen ook thuis kunt blijven doen

Wanneer McKenzie-therapie?

Deze methode wordt vooral toegepast bij klachten waarvan de oorzaak moeilijk te vinden is. Hierbij kun je denken aan:

Plan jouw afspraak in

Heb je last van bovenstaande klachten en wil je ervanaf? De manueel therapeuten van MCZ staan voor je klaar om je klachten zo snel mogelijk te verhelpen! We helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Zeer tevreden, werd snel geholpen. Elke keer wordt er de tijd genomen om naar m’n verhaal te luisteren. En het behandelplan wordt op mijn tempo gevolgd. Ik voel geen extra druk.

- Julia

Gelukkig heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik ben minder bang en heb de draad weer opgepakt.

- Peter Vaassen

Top sportaccommodatie, je blijft gemotiveerd.

- Yvonne

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”