Oncologie revalidatie: Met je fysiotherapeut Fit op Weg!

Oncologie revalidatie: Met je fysiotherapeut Fit op Weg!

Bewegen helpt! "Fit op Weg"

De naam zegt het al, op weg om weer fitter te worden na herstel van kanker. Bewegen om tijdens of na je ziekte te werken aan je vermoeidheid en conditie helpt je. Je zult merken dat je na je revalidatie energieker gaat voelen en dat je klachten zullen verminderen.

Revalidatie na kanker

Als je kanker hebt (gehad) ervaren de meeste mensen lichamelijke beperkingen in hun dagelijks functioneren. Maar gelukkig is hier wat aan te doen, door aan je conditie te werken. Het beweegprogramma Fit op Weg helpt je om weer fitter te worden. Samen met je oncologie fysiotherapeut werk je aan je fitheid en zul je merken dat je conditie en kracht weer langzaam terug komen.

Fit op weg is aan te raden als je:

  • moeilijk beweegt;
  • zwaar gevoel in je armen of benen hebt;
  • stijve spieren en/of gewrichten hebt;
  • algemene vermoeidheid ervaart;
  • verminderde conditie hebt.

Beweegprogramma Fit op weg

Vooraf bespreek je met je oncologie fysiotherapeut welke klachten je ervaart. Wat kun je absoluut niet? Wat zie je niet zitten, wat wel? Met al deze zaken wordt rekening gehouden bij het opstellen van je trainingsplan. De fysiotherapeut test je kracht- en conditie, zodat je vooruitgang gedurende het programma gevolgd kan worden.

Aan de hand van het gesprek en de test stelt je fysiotherapeut een plan op en bespreekt dat met je. Dit is een combinatie van kracht- en conditie oefeningen en je fysiotherapeut begeleid je daarbij!

Totale duur van het beweegprogramma is 18 weken. Gedurende de 1ste 14 weken train je 2x per week. De laatste 4 weken train je 1x keer per week. Je voorgang wordt goed in de gaten gehouden door je fysiotherapeut en kan uiteraard tijdens het programma bijgesteld worden. Na de 18 weken wordt de balans opgemaakt en zoeken we samen naar vervolg om in beweging te blijven. Dat kan bij MCZ, maar natuurlijk ook ergens anders. Als je maar blijft bewegen!

Fit op Weg trainingstijden:

MCZ De Rokade

  • Maandag: 14.00 - 15.00 uur
  • Donderdag: 14.00 - 15.00 uur

MCZ Gezondheidsplein Haren

  • Dinsdag: 10.00 - 11.00 uur
  • Vrijdag: 10.00 - 11.00 uur

Aanmelding Fit op weg

Het Fit op Weg programma valt onder (groeps)fysiotherapie en wordt als zodanig gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Hiervoor heb je een verwijsbrief van je huisarts of medisch specialist nodig. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel gerust: 050-527 16 13 of klik hier voor het aanmeldformulier.