Knieklachten

Knieklachten

MCZ neemt kniepijn en andere knieklachten zeer serieus. Voor het herstel van klachten aan de knie is er het Knie Team. De fysiotherapeuten die er werken hebben allemaal hun eigen specialisme op het gebied van het kniegewricht en het herstelproces. Iedereen die kniepijn of andere knieklachten heeft, kan terecht bij het Knie Team. Of de klachten nu chronisch of acuut zijn, of je nu al wel of niet bij een arts bent geweest; dat maakt niet uit. Ook wanneer je geopereerd moet worden, ben je zowel voor als na de operatie welkom. Ben je al bij een fysiotherapeut geweest, maar je wilt een second opinion? Ook daarvoor ben je van harte welkom.

Behandeling op maat

De knie is een complex gewricht. Klachten of beschadigingen kunnen dan ook heel divers zijn. En ook nog eens acuut of chronisch. Dat maakt dat het revalidatieproces voor elke cliënt weer anders is. Daarnaast verschillen de doelstellingen van een revalidatietraject per persoon. Functioneren in het dagelijks leven is wat anders dan topsport kunnen bedrijven op het hoogste niveau bijvoorbeeld. Onze aanpak bij het de behandeling van knieklachten is dan ook altijd op het lijf van de cliënt geschreven, volledig op maat.

Het traject

Wat kun je van ons verwachten? In de eerste fase van de behandeling richten we ons op afname van pijnklachten en zwellingen. Je begint met een behandeling door een fysiotherapeut en een oefenprogramma in onze praktijk. Daarna kun je aan de slag met oefeningen die thuis gedaan kunnen worden en begin je met hardlopen in onze sportzaal. Tot slot ga je met een van onze fysiotherapeuten sportspecifiek aan de slag (indien nodig). Dan vindt er ook een afsluitende test plaats, gevolgd door een advies en oefenprogramma om te voorkomen dat je klachten terugkeren. Tijdens het hele revalidatietraject heb je een directe communicatielijn met je vaste fysiotherapeut.

Bevlogen en betrokken mensen

Bij MCZ staat een bevlogen en betrokken team van specialisten voor je klaar. Het is dan ook geen wonder dat we intensief samenwerken met topsportorganisaties in Noord-Nederland, zoals de voetbalclubs FC Groningen, GSV Be Quick 1887 en FC Emmen, volleybalclub Abiant Lycurgus, de basketballers van Donar, korfbalvereniging Nic. en de schaatsers van iSkate. Daarnaast werkt ons Knie Team samen met Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Universitair Medisch Centrum Groningen.

Meten is weten

Tijdens het revalidatieproces, waarin we nauw samenwerken met onze bewegingswetenschappers, spelen metingen een belangrijke rol. Van het begin tot het einde. Op basis van tussentijdse testresultaten wordt het revalidatieprogramma eventueel bijgesteld om tot het optimale herstel te komen.

Geavanceerde technologie

Dit gebeurt met de meest moderne apparatuur en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de laatste ontwikkeling op het gebied van letselspeciefieke revalidatie. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van de Biodex, één van de meest geavanceerde dynamometers ter wereld, om uiterst nauwkeurig kracht te meten. De resultaten worden gepresenteerd in een uitgebreide rapportage via SpartaNova, de meest moderne manier van screening. Het eindonderzoek vindt plaats met de Return to Sport (RTS) tests. Ook de oefenapparatuur die we gebruiken tijdens de revalidatie is uiterst innovatief. Zo maken we onder andere gebruik van de anti-zwaartekracht loopband AlterG waarop cliënten gewichtloos en pijnvrij kunnen lopen en dus al vroeg in het hersteltraject kunnen trainen. Ook daarmee zijn we uniek in Noord-Nederland.

Het Knie Team in een notendop

  • de wensen en behoeften van de cliënt staan centraal
  • revalidatie op maat door een team van gespecialiseerde therapeuten
  • state of the art revalidatietrajecten met gebruik van geavanceerde meetinstrumenten (PhysioPlux, Biodex, echografie), trainingsapparatuur (Physioplux, Biodex, AlterG) en behandelmethoden (o.a. Dry Needling, Shockwave)
  • periodieke evaluaties en eventuele bijsturing behandelplan
  • intensieve samenwerking met orthopedie Martini Ziekenhuis
  • Samenwerking (sport)diëtisten, podoloog en sportpsycholoog, andere disciplines binnen de fysiotherapie en Huis van de Sport
  • wetenschappelijke onderbouwing en onderzoek in samenwerking met het Martini Ziekenhuis Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Hanzehogeschool Groningen (Opleiding Fysiotherapie) en de Rijksuniversiteit Groningen (faculteit Bewegingswetenschappen)

Contact en informatie

Voor meer informatie over de behandeling van knieklachten ons bellen. Voor een afspraak kun je je online aanmelden. De kosten van de revalidatie worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. In enkele gevallen heb je een verwijzing van je arts nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en kunnen je voorzien van de juiste informatie. Bel gerust, we helpen je graag!

Ben je of word je geopereerd?

Meld je middels onderstaand formulier aan voor knierevalidatie, we bellen je zo snel mogelijk om een eerste afspraak in te plannen.

Wanneer we je telefonisch niet snel genoeg kunnen bereiken, willen we je graag mailen.
Privacy
Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het online versturen van persoonsgegevens. Je gegevens zijn beschermd en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?