AlterG training

Heb jij net een nieuwe heup, een chronische aandoening, overgewicht of een blessure? Kom dan in beweging! Beweging? Jazeker: beweging is altijd een goed idee. Ook wanneer je aan het herstellen bent of om een andere reden bewegen niet vanzelfsprekend vindt. Gelukkig kun je gebruik maken van de AlterG. Op deze supersonische loopband komt iedereen in beweging, dus jij ook! 

alter g training

Wat is de AlterG?

Het geheim: deze superloopband helpt je een handje. Ja, je moet zelf nog wel lopen. Maar als je nu 100 kilo weegt, weeg je op de loopband nog maar 20 kilo. De loopband is gemaakt met ruimtevaarttechniek. Daardoor is het mogelijk om bijna gewichtloos te wandelen of (hard) te lopen. Hierdoor worden je gewrichten nauwelijks belast en ervaar je geen pijn. Bovendien hoef je niet bang te zijn om te vallen, want het is 100% veilig.

Verschillende doelen

De AlterG wordt vooral ingezet bij:

  • Conditieverbetering
  • Revalidatie
  • Balanstraining
  • Een afvalprogramma, ter ondersteuning

Voor wie is de AlterG geschikt?

De AlterG is geschikt voor iedereen die wil trainen. Maar er zijn 3 belangrijke doelgroepen die echt baat hebben bij het trainen op deze anti-zwaartekrachtloopband. Dit zijn:

  • Atleten. De AlterG kan gebruikt worden om sportperformance te meten. Bijvoorbeeld looptraining of testen met weerstand. Daarnaast is er een sportmedische toepassing, zoals training en revalidatie bij een blessure.
  • Revalidanten. Hierbij gaat het om veilig terugkeren naar het oude niveau. Bijvoorbeeld mensen met chronische pijn en neurologische aandoeningen die de mobiliteit beperken, of wanneer iemand wil lopen zonder pijn.
  • Senioren. Zij kunnen dan op een toegankelijke manier met ondersteuning bewegen, maar ook is het apparaat in te zetten om te oefenen met valpreventie, cardio- en krachttraining.

Daarnaast gebruikt de fysiotherapeut de AlterG bijvoorbeeld bij looptherapie bij ‘etalagebenen’, bij obesitaspatiënten om af te vallen, en bij mensen met gewrichts- of peesproblemen.

Afspraak maken

Denk jij dat je baat zou hebben bij een training met de AlterG? Of wil jij meer informatie of een afspraak inplannen om op de AlterG te lopen? Maak dan een snel afspraak voor deze unieke loopervaring. Heb je andere vragen? Bel gerust; we helpen je graag.

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”