Revalidatie

Revalidatie

Revalidatie

Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Er kan sprake zijn van lichamelijk letsel (tijdelijk of langdurig) of een functionele beperking. De oorzaken hiervan kunnen zijn: een ziekte, een aangeboren aandoening, een ongeval, een operatie of een opname op de Intensive Care.

Expertiseteams

Binnen ons centrum is er voor elke revalidatiepatiënt een gespecialiseerd en multidisciplinair team. Zo hebben we expertiseteams voor complexe gewrichten, neurologische aandoeningen en post-IC. De teams zijn samengesteld uit verschillende experts, zoals gespecialiseerde fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers en diëtisten.

Het traject

Als je moet revalideren, ben je bij ons aan het juiste adres. We houden nauw contact met je revalidatie-arts of andere medische specialisten. Je krijgt een vaste fysiotherapeut toegewezen; hij of zij is binnen MCZ niet alleen van begin tot eind je hoofdbehandelaar, maar ook je steun en toeverlaat. Tijdens een eerste gesprek met je fysiotherapeut maken jullie samen een revalidatieprogramma op maat. Wij hebben de kennis, jij hebt wensen en doelen én je kent als geen ander de mogelijkheden en onmogelijkheden van je lichaam. Zo kunnen we samen grenzen verleggen.