Voorbereid de buitenlucht in!

De zomer is in volle gang en dat betekent maar één ding: lekker naar buiten! Het is de ideale tijd om actief te zijn in de frisse buitenlucht. Maar of je nu je hardloopschoenen of fietsbroek aantrekt: een blessure ligt altijd op de loer. Daarom delen we hieronder nuttige adviezen om blessures tijdens het buiten sporten te voorkomen. Voor ervaren sporters én voor beginners. Zo kun je veilig en met plezier blijven genieten van jouw zomer.

Hardloopanalyse 

Ben jij al begonnen met trainen voor de Menzis 4 Mijl van Groningen op 8 oktober? Er zijn weinig dingen die fijner zijn dan die endorfineboost tijdens en na het hardlopen. Mits je dit goed doet, natuurlijk. Helaas is hardlopen een blessuregevoelige sport. Heb je last van pijntjes tijdens het lopen? Of heb je het idee dat je veel beter kunt hardlopen, maar lukt het niet? Dan is onze hardloopanalyse iets voor jou. De analyse wordt uitgevoerd door een professionele sportfysiotherapeut en omvat alles wat jij nodig hebt om (weer) een gezonde manier van hardlopen te ontwikkelen. Lees hier meer!

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk wil je een blessure het liefst voorkomen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Wanneer je toch geblesseerd bent, is revalidatie van groot belang. Sportfysiotherapeut Daan Peeters helpt sporters in de laatste fase van hun (knie)revalidatie, om verantwoord terug te keren naar hun sport. ‘Sporters fit maken en gestelde doelen behalen geven mij voldoening. De preventieve loopanalyses en fietspositiemetingen zijn een extra dimensie voor mijn vak. Met de uitkomsten help ik mensen beter presteren of meer plezier beleven aan hun sport.’

Daan-Peeters

Sportfysiotherapeut Daan Peeters

Relaxed en pijnvrij fietsen

Er gaat niets boven Groningen en haar prachtige fietsroutes. Zeker in de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op de fiets. Maar wanneer lichamelijke klachten roet in het eten gooien, is de lol er snel vanaf. Tintelende of slapende tenen, gevoelloze handen of zadelpijn kunnen erg vervelend zijn. Grote kans dat je fiets niet goed staat afgesteld. Daarom kun je bij ons terecht voor een professionele fietspositiemeting, zodat jij binnen no-time weer ontspannen op je fiets zit!

‘Als team zetten wij de sportieve leefstijl op de kaart’

Eerder was Jan Arend Vredeveld fysiek trainer in onder andere de atletiek, bobsleeën, basketball, voetbal en volleybal. Sinds een paar jaar is hij fulltime werkzaam bij MCZ als fysiek trainer en teamleider ‘Leefstijl en Sport’. Hij vertelt: ‘Bij fysieke training werk je aan het verbeteren van conditie, kracht, snelheid, mobiliteit en trainingsplanning. Alles om je doelen te behalen in de top- en prestatiesport. Maar daarnaast zetten wij ook een algehele en gezonde leefstijl op de kaart. Wij helpen mensen om in beweging te komen en te blijven. Want ook op latere leeftijd is het belangrijk om fit te blijven!’

Jan-Arend-Vredeveld

fysiek trainer en teamleider ‘Leefstijl en Sport’ Jan Arend Vredeveld

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”