Stress  

Onze taal is doorspekt met uitdrukkingen en gezegden die ons gedrag onder stressvolle situaties beschrijven. We krijgen het voor de kiezen, lopen op ons tandvlees en kunnen het hoofd nauwelijks boven water houden. Stress is onvermijdelijk, en zeker niet altijd slecht. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam die je helpt om te gaan met uitdagende situaties. Maar chronische of overmatige stress is schadelijk voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Lichamelijke signalen van stress 

Veel mensen linken stress niet direct aan lichamelijke symptomen. Toch staan deze nauw met elkaar in verband. Lichamelijke symptomen van stress zijn een teken dat je lichaam het moeilijk heeft met de stressfactoren waaraan het wordt blootgesteld. Het is belangrijk om deze symptomen vroegtijdig te herkennen en aan de bel te trekken. In ons blog lees je aan welke lichamelijke signalen je stress kunt herkennen én hoe de fysiotherapeut kan helpen.

Kom in beweging! 

Voldoende bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid en speelt een essentiële rol bij het verminderen en voorkomen van stress. Dit komt doordat lichaamsbeweging de productie van endorfine stimuleert, het zogenaamde gelukshormoon. Daarnaast vermindert sporten de productie van het stresshormoon cortisol.

Of je nu jong of oud bent, veel ervaring hebt of een beginner bent: bij MCZ kan iedereen aan fitness doen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel meer!

‘Langdurige stress kan leiden tot kaakklachten’

Stress heeft een verrassend sterke invloed op de spanning die je vasthoudt in je kaken. Kaakfysiotherapeut Marleen van der Wal-Hadash vertelt: ‘Langdurige stress kan leiden tot kaakklachten, zoals tandenknarsen en temporomandibulaire disfunctie. De fysiotherapeut kan helpen om de beperkingen en pijnklachten te verminderen door middel van behandeling en advies.’ Je leest er alles over in ons nieuwe blog!

Tijd voor ontspanning

Wanneer je last hebt van gespannen spieren, kan dit leiden tot hoofdpijn, een gejaagd gevoel of andere klachten. Een massage kan verlichting bieden. Door middel van speciale massagetechnieken worden er allerlei stofjes geactiveerd in je lichaam die je helpen ontspannen. Bij MCZ bieden we verschillende soorten massages aan. Benieuwd welk type massage voor jou het meest geschikt is? Bekijk snel onze website!

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”