Oktober is borstkankermaand  

Oktober is borstkankermaand. Tijdens deze maand staan we stil bij deze ziekte en proberen we het belang van onderzoek en educatie uit te lichten. Borstkanker is namelijk een van de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Ieder jaar krijgen ongeveer 109.500 mensen kanker. Dit gaat gepaard met veel fysieke klachten. Fysiotherapie kan het verschil maken.

Fysiotherapie bij kanker 

Kanker, of de medische behandeling ervan, zoals operatie, chemotherapie of radiotherapie, kan leiden tot pijn en bewegingsbeperking. Blijven bewegen is van essentieel belang om fit te blijven en mogelijk sneller te herstellen. Oncologiefysiotherapie kan hierbij aanzienlijke hulp bieden. De behandeling varieert afhankelijk van de ziektefase. De oncologiefysiotherapeuten van MCZ staan altijd paraat om je klachten zo snel mogelijk te verlichten. Indien nodig, komen we zelfs bij je thuis.

‘Ik help mensen zoveel mogelijk zelf te herstellen’ 

Karin Erhardt is oncologie- en oedeemfysiotherapeut bij MCZ. ‘Veel mensen lopen tijdens en na de oncologische behandeling lang met klachten rond. Vaak komen ze pas laat bij de fysiotherapeut terecht. Dat is jammer, want met name in de eerste weken na een zware oncologische behandeling kunnen we al het verschil maken in het ontstaan en behandelen van klachten als lymfoedeem, seroom of littekenweefsel. Daarom hoop ik meer patiënten te bereiken en tijdig te ondersteunen.’ Lees meer!

Oncologie- en oedeemfysiotherapeut Karin Erhardt

Oedeemfysiotherapie

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit vocht. Wanneer dit vocht niet goed wordt afgevoerd, kan oedeem ontstaan. Dit kan voorkomen na de behandeling van (borst)kanker, bij disfunctionerende bloedvaten, door ouderdom of bij aanwezigheid van littekens. Oedeemtherapie kan aanzienlijke verlichting bieden. De oedeemfysiotherapeut werkt nauw samen met andere specialisten, zoals oncologen en chirurgen. Bij MCZ zijn we ook gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie, en de combinatie met oedeemtherapie kan van grote waarde zijn tijdens het herstel.

Beweegprogramma Fit Op Weg

Veel mensen blijven tijdens of soms lang na de behandeling van kanker klachten ervaren. Bewegen en sporten helpt om deze klachten te verminderen. Maar het kan lastig zijn om de draad (weer) op te pakken. Daarom bieden we bij MCZ beweegprogramma Fit op weg, zodat je onder gespecialiseerde begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut veilig en verantwoord fitter wordt en weer meer energie krijgt. Lees er hier alles over!

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”