Fysieke training: core stability, kracht en conditie op maat

Fysieke training: core stability, kracht en conditie op maat

Ons sport performance team bestaat uit verschillende experts: fysieke trainers, gespecialiseerde fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen en bewegingswetenschappers. Samen werken zij dagelijks aan de fitheid van topsporters. Niet alleen om hen het juiste moment te kunnen laten pieken, maar ook om blessures te voorkomen.

Fysieke training: sportspecifiek

Iedere sport vraagt een andere fysieke training. Doelstellingen variëren van uithoudingsvermogen tot explosiviteit. Ook leeftijd en ervaring van de sporter spelen een rol. Jonge talenten bijvoorbeeld moeten de basisvaardigheden goed leren uitvoeren, passend bij hun ontwikkelingsfase. Zo speelt bij jeugdige voetballers motoriek een belangrijke rol in de fysieke trainingen. Pas als ze volgroeid zijn, wordt er specifieke aandacht aan kracht besteed. Bij krachttraining volgt elke sporter zijn eigen programma, opgesteld door de fysieke trainer. Elke sporter verschilt immers in lichaamsbouw- en samenstelling en in trainingsleeftijd- en ervaring. Andere verschillen zijn bijvoorbeeld het type sport, de belastbaarheid, de positie en aandachtspunten.

Expertise kracht en conditie

Binnen ons centrum zijn ervaren, gespecialiseerde kracht- en conditietrainers werkzaam. We zetten onze expertise op het gebied van core stability-, kracht- en conditietraining gericht in. We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en delen onze kennis. Dit alles met maar een doel: het team en de individuele sporter beter maken.

SpartaNova

Effectieve kracht- en conditietraining begint met goede metingen. Elk individu verschilt in constitutie, belastbaarheid en fitheid. We gebruiken voor de screening van sporters het SpartaNova-systeem. Een goede nulmeting is belangrijk voor gerichte krachttraining op maat. Deze screening biedt tevens inzicht in eventuele aandachtspunten. Ook tijdens de fysieke trainingen is er sprake van voortdurende monitoring van de sporter. Denk hierbij aan Interval Shuttle Run testen en sprinttesten.

Bevlogen en betrokken

Niet alleen metingen zijn belangrijk, maar ook observaties van de fysieke trainers. Een sporter kan de ene dag heel veel aan kunnen, maar een week later weer minder, afhankelijk van omstandigheden en de vorm van de dag. Vanuit onze passie voor het vak én voor de sporter, werken we vanuit een persoonlijke aanpak. Wat heeft de sporter van ons nodig om die topprestatie te leveren: een spreekwoordelijke schop onder de billen, of juist een aai over de bol? De resultaten van onze betrokkenheid en het persoonlijke contact zijn niet in cijfers uit te drukken, maar wat ons betreft van grote toegevoegde waarde.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?