Fysieke training

Personal Training in de Sport

Ben jij een ambitieuze sporter en wil jij jouw sportprestaties verbeteren of de top bereiken in jouw tak van sport? Bij MCZ hebben we alle knowhow en faciliteiten in huis om jouw te helpen om je sportprestaties te verbeteren. Dat begint met verantwoord trainen!

fysieke-training

Personal Trainer: verbeteren sportprestaties

Elke sport vraagt om een specifieke fysieke trainingsaanpak, omdat elke sporter in welke tak van sport dan ook unieke eigenschappen moet ontwikkelen om optimaal te kunnen presteren, variërend van uithoudingsvermogen tot explosiviteit. Hierbij spelen leeftijd en (trainings)ervaring een rol. Bij jong talent is het aanleren van basisvaardigheden en motoriek essentieel. Daarnaast is het belangrijk dat benodigde vaardigheden en motoriek aansluiten op de persoonlijke ontwikkelingsfase van een sporter. Met de juiste persoonlijke trainingsaanpak is daarom een wereld te winnen!

Om progressie te blijven maken is een uniek persoonlijke trainingsprogramma nodig, gericht op het verbeteren van de sterke en zwakke fysieke mogelijkheden van een sporter. Denk aan lichaamsbouw en -samenstelling, (trainings)leeftijd en -ervaring. En dan zijn er nog de specifieke vaardigheden die nodig zijn om uit te blinken in een tak van sport.

Persoonlijk trainingsprogramma

Als jij je sportprestaties écht wilt verbeteren, is dus een gedegen trainingsaanpak nodig. Want alleen met talent is het slechts weinigen gelukt hun dromen te realiseren. Haalbare doelen: daar gaat het om. Op basis van de doelen die jij jezelf stelt, je natuurlijke aanleg én je lichaamsbouw bestaat een trainingsprogramma uit één of meerdere onderdelen, zoals:

  • Looptraining (techniek)
  • Conditietraining
  • Krachttraining
  • Coretraining
  • Stabiliteitstraining

Topfaciliteiten om te trainen bij MCZ

Het Sport Performance Team van MCZ bestaat uit verschillende experts. Dit zijn fysiektrainers, gespecialiseerde fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen en bewegingswetenschappers die allemaal hun sporen in de topsport verdiend hebben. Dagelijks werken zij samen aan de fitheid van (top)sporters. Dat doen zij voor professionele sporters (onder andere van FC Groningen, FC Emmen, Donar en Lycurgus) en topatleten, maar ook voor de winnaars van de toekomst: de sporttalenten van het Noorden!

We werken vanuit onze locatie Het Omnium (Topsportzorgcentrum, Laan Corpus den Hoorn 101a, Groningen). Dat doen we samen met de Sportartsen van het Martini Ziekenhuis, Podologen van Schutrups, Topdiëtisten en Sportpsychologen. Dus of je nu een fysieke trainer, fysiotherapeut, trainingsprogramma, (medisch) advies, inspanningstest of een specifieke bewegingsanalyse nodig hebt: in Het Omnium begint de reis om je sportambities echt waar te maken!

Sportambities waarmaken? Meld je aan.

Ben je enthousiast en wil jij jouw sportambities echt waarmaken? Mail dan naar Jan Arend Vredeveld (janarend.vredeveld@mcz.nl) en vertel hem wat jouw dromen en doelen zijn in de sport. Hij geeft zijn visie op jouw ambities en samen stippelen jullie de juiste route uit. Wat jouw doel ook is: met een optimaal getraind lichaam heb je dan 60% kans van slagen om je dromen waar te maken. Heb je vragen? Bel gerust; we helpen je graag, ook als je niet fysiek bij ons kunt trainen maar wel van onze expertise gebruik wilt maken, is online trainingsbegeleiding mogelijk een optie voor jou.

Ook interessant voor jou

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”