Impressie hardloopavond: waardevolle tips  

Op 31 januari jl. hielden MCZ en Schutrups Voetzorg een drukbezochte hardloopavond in Het Omnium in Groningen. Hardloopfanaten van alle niveaus kwamen samen om informatie te verzamelen over blessurepreventie, krachttraining, looptechniek, sportbegeleiding en hardloopschoeisel.

hardloopavond

Hardloopavond 

De avond had een tweeledig doel: informatie verstrekken en persoonlijke vragen beantwoorden. Experts van MCZ en Schutrups Voetzorg gaven presentaties over diverse hardloopgerelateerde onderwerpen, terwijl bezoekers de kans kregen om hun eigen vragen te stellen.

Blessurepreventie: een hot topic

Opvallend veel vragen op die avond werden gesteld over blessures. Veel lopers worstelen met terugkerende blessures en waren op zoek naar antwoorden en oplossingen. De experts konden in veel gevallen direct antwoord geven, door middel van een korte test of een eenvoudig advies. In complexere gevallen werden afspraken gemaakt voor een diepgaander onderzoek.

De avond benadrukte dan ook het belang van tijdige hulp bij blessures. Met een Quickscan, adviesgesprek of een hardloopanalyse kunnen lopers kostbare tijd besparen en op koers blijven om hun doelen te bereiken.

Tips voor hardlopers

  • Wacht niet te lang met het consulteren van een beweegexpert. Zelfs kleine blessures kunnen leiden tot chronische problemen als ze niet op tijd worden behandeld.
  • Investeer in preventie. Door aan krachttraining te doen en je looptechniek te verbeteren, kun je blessures voorkomen én je prestaties verbeteren.
  • Stel je vragen. Er zijn veel experts die je kunnen helpen om je hardloopprestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Waarom niet gewoon een keer een afspraak maken en je knelpunten voorleggen? Samen kom je er veel sneller achter en kun je je energie weer in het hardlopen steken.
  • Maak gebruik van de faciliteiten die Het Omnium te bieden heeft. Het Omnium heeft alles in huis om je te helpen om optimaal te presteren en te herstellen. Sportfysiotherapeuten, podologen, fysiek trainers en coaches, hardloopexperts en sportartsen, sportpsychologen en sportdiëtisten: alles wat nodig is om jou beter en klachtenvrij te laten bewegen.

De hardloopavond in Het Omnium was een groot succes. De vele enthousiaste reacties van bezoekers bevestigen de behoefte aan informatie en ondersteuning voor, in dit geval, hardlopers. We hopen dan ook dat dit artikel waardevolle tips en inspiratie heeft geboden. We gaan er in ieder geval mee door en wie weet zien we je op een volgend evenement!

Blijf op de hoogte van toekomstige evenementen door de website te bezoeken of de socials te volgen, of schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief.

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”