Gezond ouder worden

Ook op oudere leeftijd is het belangrijk om aan je gezondheid te blijven werken, maar hoe doe je dat? In deze nieuwsbrief delen we waardevolle inzichten, praktische tips en inspiratie om gezond ouder te worden. Ontdek hoe je in beweging komt en blijft, en hoe onze beweegspecialisten je hierbij kunnen helpen. Lees snel verder!

Ouderen vallen steeds vaker 

Met het ouder worden, neemt ook het risico op vallen toe. Wist je dat in 2022 gemiddeld iedere 5 minuten een 65-plusser slachtoffer was van een valincident? Volgens het RIVM is dit aantal de afgelopen jaren gestegen. Een val kan een ongelukje zijn, of worden veroorzaakt door andere klachten zoals duizeligheid. Het kan grote lichamelijke én mentale gevolgen hebben in iemands leven. Iemand wordt bijvoorbeeld bang om opnieuw te vallen, en beweegt daardoor minder.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Wat kun je doen om het risico op vallen te verkleinen? Lees meer in ons artikel.

De juiste begeleiding met De BeweegKuur

Mensen zijn gewoontedieren. Je leefstijl verander je dan ook niet zomaar. Daar is doorzettingsvermogen voor nodig, in combinatie met de juiste handvatten en begeleiding. Beweegcoach Linda van As: ‘Ik begeleid sinds 2019 fitnessleden om veilig en verantwoord te sporten en daarnaast ondersteun mensen bij het veranderen van hun leefstijl. Dat doe ik samen met diëtisten en leefstijlcoaches onder de naam De BeweegKuur, een leefstijlprogramma waarbij je samen met een professioneel begeleidingsteam aan de slag gaat om je leefstijl te verbeteren. Door samen de juiste route uit te stippelen, is er contact en betrokkenheid.’

Blijf in beweging met SeniorenFit

Bewegen is goed voor je; juist als je ouder wordt. Uit onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad blijkt dat 150 minuten per week matig intensief te bewegen (wandelen, fietsen of zwemmen) al effect heeft op je gezondheid. Daarom bieden wij bij MCZ het programma SeniorenFit aan. Samen met leefstijdgenoten werk je onder professionele begeleiding en in kleine groepjes aan je balans, kracht, conditie en mobiliteit. Zo blijf je zo lang mogelijk fit en vitaal. Kijk voor meer informatie op onze website.

Specialist aan het woord

Voor ouderen kan het moeilijk zijn om naar de praktijk te reizen vanwege beperkte mobiliteit, pijnklachten of andere gezondheidsproblemen. Geriatriefysiotherapeut Jaron Brinkhuizen behandelt daarom regelmatig mensen aan huis. ‘Ik breng fysiotherapie naar ouderen toe, waardoor ze kunnen genieten van het comfort en de vertrouwde omgeving van hun eigen huis. Er is veel tijd en ruimte voor persoonlijke interactie en aandacht, zodat ik de cliënt een optimale behandeling kan bieden.’

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”