Massage

Massage

Je kunt bij ons terecht voor diverse professionele massagevormen. Heb je pijn in je nek, schouders of rug? Kies dan voor een therapeutische massage. Heb je last van hoofdpijn of stress? Een ontspanningsmassage kan helpen om je klachten te verminderen. Ook voor een sportmassage ben je bij ons aan het juiste adres; we zijn er voor alle sporters, van elk niveau.

Therapeutische massage

Een therapeutische massage werkt met name verlichtend bij rug-, nek- en schouderklachten. De pijn wordt in veel gevallen veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een paar massagebehandelingen kunnen al verlichting geven of zelfs de klachten helemaal laten verdwijnen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een zeer uitgebreide en professionele ontspanningsmassage van het gehele lichaam op basis van een rustige vorm van sportmassage. Het bestaat uit effleurages (strijkingen), knedingen en drukpuntmassage. Massage activeert de bloedcirculatie waardoor bloedvaten verwijd worden en de spieren en het zenuwstelsel geprikkeld worden. Hierdoor kan pijn worden bestreden of zelfs helemaal weggehaald.

Endorfine

Ontspanningsmassage stimuleert de hersenen zodanig, dat endorfinen geproduceerd worden. Dit zijn natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte, pijnstillers. Deze vorm van massage zorgt daarnaast voor een betere warmteverdeling in het lichaam. Het is daardoor een uitstekende manier om het evenwicht van het lichaam snel te herstellen en het psychische en fysieke weer in balans te brengen. Maar ook als je prima in je vel zit kan deze massage erg prettig zijn!

Sportmassage

Sportmassage verbetert de lichamelijke conditie en neemt nadelige gevolgen zoals kramp, pijn en vermoeidheidsverschijnselen weg. Doordat we afvalstoffen uit de spieren te wegmasseren verloopt het herstel sneller. Het is een krachtige behandeling gericht op de onderliggende spierlagen. Hierdoor wordt de doorbloeding in de behandelde spier of spiergroep verhoogd, met ontspanning in het betreffende lichaamsdeel als gevolg. Afvalstoffen worden snel afgevoerd, waardoor pijn vermindert.

Voorkom blessures

Bij sportinspanning hopen zich vocht en afvalstoffen op in de spieren. De meeste mensen herkennen dit als spierpijn en 'lopen het eruit'. Als je het op de juiste wijze doet, werkt dat zich prima. Maar daarmee heb je je spier nog niet geholpen. Er zullen altijd wat afvalstoffen en vocht opgehoopt blijven. Deze resten worden 'knopen' en kunnen zich uiteindelijk ontwikkelen tot ontstekingen. Dit proces tot een blessure kan heel snel plaatsvinden. Met name bij beginnende sporters, bij wie het lichaam niet is gewend om afvalstoffen af te voeren. Met een goede sportmassage, zo ongeveer eenmaal in de maand, kun je de kans op blessures drastisch verkleinen.

Edwin Schaafsma
Edwin Schaafsma | Masseur

Om pijn in rug, schouders of nek te verlichten, kan een therapeutische massage ook naast een fysiotherapeutische behandeling gegeven worden. Dit gebeurt altijd in goed overleg met de behandelend fysiotherapeut.

Tarieven

Klik hier om de actuele tarieven te bekijken.

Afspraak voor massage maken?

Vul je gegevens hieronder in en wij bellen je zo snel mogelijk. Uiteraard kun je ons zelf ook bellen.

Als we je telefonisch niet snel genoeg kunnen bereiken, willen we je graag mailen.

Je gegevens zijn beschermd en worden alleen voor dit doeleinde gebruikt.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?