Sportblessures: herstellen als een topsporter in het Omnium!

Sportblessures: herstellen als een topsporter in het Omnium!

Sportblessures en fysiotherapie

MCZ is partner in Het Omnium en gevestigd in het Topsportzorgcentrum. Daar ligt de focus volledig op sportzorg, alles wat we doen is gericht op optimaal herstel van sportblessures. Van topsporter tot breedtesporter: iedereen kan hier in een professionele sportomgeving herstellen. En we gaan zelfs verder, want herstellen van sportblessures is één, maar fysiek fit zijn en blijven is belangrijk om blessures te voorkomen.

Behandelen sportblessures

Het begint met het stellen van de juiste diagnose bij sportblessures, dat is de eerste winst voor optimaal herstel. Daar besteden we veel aandacht aan!

Omdat onze fysiotherapeuten dagelijks werken met spelers van FC Groningen, FC Emmen, Donar en Lycurgus, hebben we veel kennis en ervaring in het behandelen van sportblessures. En van die expertise kun jij ook profiteren.

Het behandelen van jouw blessure is onze eerste prioriteit, maar je fit houden gedurende je blessureperiode en je weer wedstrijdfit krijgen voor de fase erna, is net zo belangrijk. Net als verantwoord trainen om blessures te voorkomen.

Loop niet te lang door met pijntjes. Vaak zien we dat de eerste signalen van een aankomende blessure vermeden worden. Zorg daarom goed voor jezelf en luister naar je lichaam. Je kunt altijd een keer langs komen voor advies. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Sportblessures die wij het meest behandelen zijn blessures aan:

  • Rug en nek
  • Schouder, elleboog (tennis en golf) en pols
  • Heup, hamstring, lies, knie (kruisbanden) enkel en achillespees

Wil je advies van een sportfysiotherapeut in het Omnium? Maak een telefonische afspraak: 050-527 16 13 of klik hier voor een afspraak, dan bellen wij jou.

Mocht er twijfel zijn over de aard of de ernst van je blessure, dan hebben we hele korte lijntjes met de sportartsen en orthopeden van het Martiniziekenhuis, zij werken op dezelfde etage in het Omnium. Zo zijn wij jou optimaal van dienst met maar één doel: van blessurevrij bewegen naar topfit de wedstrijd in!

4 Mijl

Op zondag 9 oktober gaat de 4 Mijl van Groningen weer van start. In samenwerking met de organisatie van de 4 Mijl, staan onze fysiotherapeuten deze week in de startblokken. Mochten de topatleten op het laatste moment nog sportzorg nodig hebben, dan staan we voor ze klaar in het Omnium.

Trouwens, wist je dat iedere sporter een afspraak kan maken bij MCZ|Het Omnium? En niet alleen om te herstellen van een sportblessure. Ook na herstel van je blessure, kun je bijvoorbeeld een fysiek trainingsprogramma volgen om weer sterker aan de start te verschijnen. Bekijk de mogelijkheden.

Wat is jou doel? Weer top fit aan je wedstrijdtrainingen beginnen? Je eerste marathon lopen? Van welke sportieve prestaties droom jij? Laat het ons weten, dan gaan we samen aan de slag!