Al 40 jaar ijzersterk in sportfysiotherapie

Al 40 jaar ijzersterk in sportfysiotherapie

Welke sport je ook beoefent, op welk niveau of op welke leeftijd dan ook, je kunt altijd geblesseerd raken. MCZ is al vanaf de oprichting gespecialiseerd in het voorkomen, analyseren en behandelen van sportblessures. In ons centrum zijn meerdere sportfysiotherapeuten werkzaam.

Zorg en preventie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. We richten ons niet alleen op de behandeling van sportblessures, maar ook op preventie en voorlichting. We begrijpen waarom sport belangrijk voor je is. We weten wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en snappen hoe je geblesseerd kunt raken. We behandelen blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder.

Terugkeer naar de sport

We richten ons daarbij niet alleen op het herstel van de blessure, maar ook op het trainen van die lichaamsdelen, die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek bepalen we of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkomen. Met gerichte behandeling en adviezen kun je je training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Daarbij speelt het voorkomen van een recidive een belangrijke rol. We trainen je sportspecifiek, functioneel en waar nodig overleggen we met je trainer.

Chris  Volkers
Chris Volkers | Sportfysiotherapeut

We hebben een sterk team, gedreven en bevlogen mensen met passie voor hun vak én voor sport. Daarnaast beschikken we over geavanceerde onderzoeks- en behandelingmethoden. We werken nauw samen met specialisten van buiten ons centrum, zoals de diëtisten van Carin Pool en orthopeden van het Martini Ziekenhuis. De korte lijntjes maken dat we snel kunnen schakelen. Zo kunnen we onze patiënten optimaal van dienst zijn.

Presteren op het hoogste niveau

We zijn er voor alle sportblessures, van iedereen. We zijn er voor alle amateur- en topsporters. En over dat laatste gesproken, door de jaren heen is MCZ betrokken bij praktisch alle topsport in de regio. Enkele bekende namen zijn de voetbalclubs FC Groningen en FC Emmen, de basketballers van Donar en de volleybalclub Abiant Lycurgus. Daarnaast begeleiden we tal van (top)amateurverenigingen, zowel op team- als op individueel niveau. Door op het hoogste niveau met ons vak bezig te zijn, leren we veel en blijven we op de hoogte van de nieuwste, internationale ontwikkelingen in het vakgebied. En daar profiteert de amateursporter in ons centrum ook weer van!