Groepstrainingen voor patiënten met claudicatio, diabetes, COPD of hart- en vaatziekten

Groepstrainingen voor patiënten met claudicatio, diabetes, COPD of hart- en vaatziekten

Speciaal voor mensen met een chronische aandoening, zijn er binnen MCZ beweegprogramma's voor groepen. Sport & Spel in de sportzaal en Aqua Training in het zwembad. Onder begeleiding van een bevlogen fysiotherapeut werk je in een klein groepje gericht aan het behoud en de verbetering van je conditie. De trainingen vinden plaats op locaties in de buurt van MCZ: Sporthal de Brug in Groningen en Zwembad Scharlakenhof in Haren. 

Patiënten vinden het fijn om samen met lotgenoten te werken aan hun conditie. Hun chronische aandoening schept een band; ervaringen worden gedeeld en er is begrip voor elkaar. De trainingen zijn niet alleen zinvol, maar ook gewoon heel gezellig! 

Training

De fysiotherapeutische groepstrainingen zijn bestemd voor patiënten die lijden aan een chronische aandoening zoals diabetes, hart- en vaatziekten,  claudicatio of COPD. We starten met een intakegesprek, waarin we je klachten en wensen in kaart brengen. Om je lichamelijke conditie vast te stellen, volgt in de meeste gevallen een aantal individuele behandelingen. Daarna kun je deelnemen aan de groepstrainingen, waarbij je kunt kiezen voor sportzaal of zwembad. De trainingen worden verzorgd door een in chronische aandoeningen gespecialiseerde fysiotherapeut. 

Vergoeding

De fysiotherapeutische groepstrainingen voor chronische aandoeningen worden vergoed vanuit je zorgverzekering. Hiervoor heb je een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig.