Werken bij MCZ

Wie wij zijn

Werken bij MCZ

Wie wij zijn

Wij zijn MCZ: grensverleggend expertisecentrum op het gebied van beweging, gezondheid en sport. We bieden een breed dienstenpakket op het gebied van fysiotherapie, oefentherapie, leefstijl en sportbegeleiding. We kunnen iedereen helpen: van kwetsbare oudere tot topsporter. Vanuit een multidisciplinaire aanpak en met een open en betrokken houding, stellen we onze cliënt centraal. Dat is de kracht van MCZ: we doen het samen.


Bevlogen mensen

Ons team bestaat uit algemene en gespecialiseerde fysiotherapeuten, manueel therapeuten, fysieke trainers, sportmasseurs, beweegadviseurs, personal trainers en bewegingswetenschappers. Cliënten profiteren van bevlogen mensen die niet alleen zichzelf voortdurend willen ontwikkelen, maar ook het vakgebied waar ze van houden. Immers, als wij het beste uit onszelf én uit onze specialismen halen, stellen we onze cliënten in staat het beste uit zichzelf te halen.

Plus Praktijk

Als Plus Praktijk bieden we een totaalpakket aan fysiotherapeutische zorg van hoge kwaliteit. We beschikken niet alleen over de kennis en ervaring, maar ook over de meest geavanceerde technologieën. Een aantal methoden voor onderzoek en behandeling is uniek in het noorden en zelfs in heel Nederland.

Persoonlijk en op maat

Vanuit een multidisciplinaire aanpak bieden we zorg op maat. We besteden ruim aandacht aan de wensen en verwachtingen van onze clienten. Wij hebben de kennis en ervaring om te helpen, onze clienten hebben wensen, eisen en verwachtingen. Hun visie vinden we net zo waardevol als onze expertise en nemen we daarom graag mee in het behandelplan.

Ouderenzorg

Vanuit verschillende disciplines bieden we ondersteuning aan mensen die bij het ouder worden meer en vaker last krijgen van verschillende aandoeningen. Onze ouderenzorg is erop gericht om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Gezonde leefstijl

Met uitgebreide, multidisciplinaire preventieprogramma's richten we ons op de bescherming van de gezondheid. Rondom het thema bevordering van een gezonde leefstijl bieden we een breed spectrum van diensten met betrekking tot bewegen, voeding en ontspanning.

Topsport

Van oudsher zijn we verweven met sport. Zo verzorgen we al jaren de sportmedische begeleiding en de fysieke trainingen van topsportorganisaties als Donar en FC Groningen. We zijn sterk in de behandeling van letsel en met onze onze methoden voor de preventie van sportblessures zijn we uniek en toonaangevend.

Wetenschap

Bewegingswetenschap vormt de rode draad binnen ons centrum. Bij een groot deel van de onderzoeks- en behandelingstrajecten zetten we onze bewegingswetenschappers in. De resultaten zijn van grote toegevoegde waarde: hiermee kunnen we voor elke cliënt een op maat gesneden plan maken. Deze werkwijze, samen met wetenschappelijke onderbouwing en geavanceerde technologie, is aantoonbaar effectief. Op veel terreinen scoort MCZ fors hoger dan het landelijk gemiddelde.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MCZ zet zich actief in voor Quiet Community Groningen, een duurzaam concept voor de verzachting van (stille) armoede. Aan mensen die leven op of onder de armoedegrens, bieden we gratis fysiotherapeutische trajecten.