MCZ | fysiotherapie, oefentherapie, leefstijl en sportbegeleiding. Wij helpen iedereen: van kwetsbare oudere tot topsporter.

MCZ | fysiotherapie, oefentherapie, leefstijl en sportbegeleiding. Wij helpen iedereen: van kwetsbare oudere tot topsporter.

MCZ is een grensverleggend expertisecentrum op het gebied van beweging, gezondheid en sport. We bieden een breed dienstenpakket op het gebied van fysiotherapie, oefentherapie, leefstijl en sportbegeleiding. We kunnen iedereen helpen: van kwetsbare oudere tot topsporter. Vanuit een multidisciplinaire aanpak en met een open en betrokken houding, stellen we onze cliënt centraal. Dat is de kracht van MCZ: we doen het samen.

Bevlogen mensen

Ons team bestaat uit algemene en gespecialiseerde fysiotherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten, fysieke trainers, sportmasseurs, beweegadviseurs, personal trainers en bewegingswetenschappers. Cliënten profiteren van bevlogen mensen die niet alleen zichzelf voortdurend willen ontwikkelen, maar ook het vakgebied waar ze van houden. Immers, als wij het beste uit onszelf én onze specialismen halen, stellen we onze cliënten in staat het beste uit zichzelf te halen.

Plus Praktijk

Als Plus Praktijk bieden we een totaalpakket aan fysiotherapeutische zorg van de hoogste kwaliteit. We beschikken niet alleen over de kennis en ervaring, maar ook over de meest geavanceerde technologieën. Een aantal methoden voor onderzoek en behandeling is uniek in het noorden en zelfs in heel Nederland.

Persoonlijk en op maat

Vanuit een multidisciplinaire aanpak bieden we zorg op maat, met aandacht voor jou. Niet alleen voor je klacht of probleem, maar ook voor de weg die we samen gaan bewandelen om je doel te bereiken. Wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen, jij hebt wensen, eisen en verwachtingen. Jouw visie vinden we net zo waardevol als onze expertise. Dit nemen we graag daarom graag mee in het behandelplan.

Ouderenzorg

Vanuit verschillende disciplines bieden we ondersteuning aan mensen die bij het ouder worden meer en vaker last krijgen van verschillende aandoeningen. Onze ouderenzorg is erop gericht om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Gezonde leefstijl

Met een uitgebreide, multidisciplinaire preventieprogramma's richten we ons op de bevordering en de bescherming van de gezondheid. Rondom het thema bevordering van een gezonde leefstijl ligt de focus in een combinatie van bewegen, voeding en balans.

Topsport

Van oudsher zijn we verweven met sport. Al jaren verzorgen we de sportmedische begeleiding en de fysieke trainingen van topsportorganisaties als Donar en FC Groningen. We zijn sterk in de behandeling van letsel. Daarnaast zijn we uniek en toonaangevend in onze methoden voor preventie van sportblessures.

Wetenschap

Bewegingswetenschap vormt de rode draad binnen ons centrum. Bij een groot deel van de onderzoeks- en behandelingstrajecten zetten we onze bewegingswetenschappers in. De resultaten zijn van grote toegevoegde waarde: hiermee kunnen we voor elke cliënt een op maat gesneden plan maken. Deze werkwijze, samen met wetenschappelijke onderbouwing en geavanceerde technologie, is aantoonbaar effectief. Op veel terreinen scoort MCZ fors hoger dan het landelijk gemiddelde.

Voedingsadvies

Goede voeding speelt in een cruciale rol in elke levensfase, zowel bij lichamelijk herstel als bij preventie. Daarom hebben we al ruim twaalf jaar een intensief samenwerkingsverband met Carin Pool Voedingsbureau, hetgeen van grote toegevoegde waarde is voor onze clienten. Het feit dat de diëtisten bij ons intern gehuisvest zijn, is een bijkomend voordeel.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MCZ zet zich actief in voor Quiet Community Groningen, een duurzaam concept voor de verzachting van (stille) armoede. Aan mensen die leven op of onder de armoedegrens, bieden we gratis fysiotherapeutische trajecten.

Informatie en advies

Heb je vragen of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?