NDC & MCZ: samen wandelen!

MCZ doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Uiteraard mag iedereen meedoen en we hopen op een grote opkomst. Immers: bewegen is goed voor iedereen en samen wandelen is leuk!Het doel is in 20 weken te trainen richting een afsluitende vierdaagse in september. De wandeltrainingen worden gegeven vanuit onze locaties Groningen en Haren en worden verzorgd door fysiotherapeuten en beweegadviseurs van MCZ. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5, 10 of 15 kilometer. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival. MCZ biedt het gehele pakket kosteloos aan.


Gratis!

Het wandelprogramma bestaat uit:
› 20 wandeltrainingen van 1 uur, waarbij je kunt kiezen voor wandelen in Groningen of Haren
› ontvangst van een T-shirt
› deelname aan de vierdaagse, inclusief entree voor de slotdag in Papendal (vanuit de NDC kost dit € 5,- per persoon maar dit hoef je niet te betalen, omdat wij dat voor je doen)

Trainingsdagen en tijden

MCZ Groningen 
Wandeltrainingen met begin- en eindpunt
Sportlaan 2.1
vanaf 26 april elke woensdag 10.00 - 11.00 uur

MCZ Haren 
Wandeltrainingen met begin- en eindpunt
Mellenssteeg 41a.
vanaf donderdag 4 mei: elke donderdag 16.00 - 17.00 uur

Aanmelding: vol=vol

Wil je meedoen?
Meld je dan snel bij ons aan om je in te laten schrijven voor het trainingsprogramma in Groningen of Haren.
Telefoon: 050 527 16 13
Of per email: klantenservice@medischcentrumzuid.nl

We hebben een beperkt aantal plaatsen (maximaal 50 deelnemers) en het gaat hard. Vol is dus echt vol!

Over de NDC

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen. De NDC is in eerste instantie bestemd voor diabetes patiënten. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. De NDC helpt hen daarbij en MCZ draagt dit initiatief een warm hart toe.

www.nationalediabeteschallenge.nl

www.bvdgf.orgMCZ Groningen

Sportlaan 2.1
9728 PH Groningen
T 050 527 16 13

MCZ Haren

Mellenssteeg 41a
9753 HL Haren
T 050 534 72 51

HKZ Gecertificeerd