Bewegen helpt om sterker te worden en vermindert de kans op vallen.

Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Bent u ook bezorgd om te vallen? Of vermijdt u wel eens activiteiten omdat u bezorgd bent daarbij te vallen, zoals wandelen, traplopen of boodschappen doen? De cursus valpreventie helpt u om weer onbezorgd actief te zijn.

Bezorgd om te vallen

U bent niet de enige die bezorgd is om te vallen. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. Deze bezorgdheid kan bijvoorbeeld komen doordat u zelf bent gevallen of iemand uit uw omgeving heeft zien vallen. U kunt ook bezorgd zijn om te vallen omdat uw gezondheid wat achteruit is gegaan. Bewegen is gezond!

Mensen die ouder worden gaan vaak minder bewegen. Hoe minder u beweegt, hoe minder sterk uw spieren worden. Door meer te bewegen houdt u uw lichaam in een goede conditie en verbetert uw evenwicht. Dit vermindert weer de kans op vallen. De cursus valpreventie leert u:minder bezorgd te worden om te vallenuw kans op vallen te verminderenoptimaal gebruik te maken van uw eigen mogelijkhedenmeer te gaan bewegen 

Wat houdt de cursus in?

De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten van elk twee uur.
› u deelt uw ervaringen met medecursisten
› u krijgt tips om risico’s op vallen te verminderen
› onder begeleiding worden eenvoudige oefeningen gedaan

Cursusaanbod 2017

Cursusaanbod 2017
De cursus start in september en eindigt in december.

Dag & tijd
donderdag 14.00 - 16.00 uur

Cursusdata
14, 21 en 28 september
5,12, 19 en 26 oktober
2 november
Herhalingsbijeenkomst op 14 december

Locatie
Buurtcentrum De Semmelstee
Semmelweisstraat 18
29728 NN Groningen

Kosten
De kosten voor de cursus valpreventie ‘Zicht op Evenwicht’ bedragen € 250,– per persoon, inclusief koffie en thee. U kunt een gedeeltelijke vergoeding ontvangen indien u een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten (zorgverzekeraars vergoeden gemiddeld circa € 100,-). U hoeft geen eigen risico te betalen en in principe dient u zelf zorg te dragen voor de declaratie, maar uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. 

MCZ Groningen

Sportlaan 2.1
9728 PH Groningen
T 050 527 16 13

MCZ Haren

Mellenssteeg 41a
9753 HL Haren
T 050 534 72 51

HKZ Gecertificeerd