NIMOC bij stuitpijn: pijnloos en verbluffend resultaat.

NIMOC bij stuitpijn: pijnloos en verbluffend resultaat.

Heb je al langere tijd pijn bij het gaan zitten of weer op staan, pijn in je onderrug of in liezen of heb je niet altijd de juiste controle als je plassen moet?

Mogelijke oorzaak: een scheve stuit. Lang niet iedereen weet dat dat kan, maar het leidt vaak tot vage klachten en kan zelfs behoorlijk beperkend zijn in je dagelijkse leven. Gelukkig is er vaak wat aan doen.

Als je bekkenfysiotherapeut tijdens het onderzoek heeft geconstateerd dat je stuit scheef staat, volgt direct een eerste en pijnloze behandeling. Volgens de NIMOC methode brengt de therapeut de stuit weer terug in de natuurlijke positie. Het spanningsgevoel rondom je stuit neemt vrijwel direct af. Het is een effectieve en pijnloze methode. Het verbluffende resultaat merk je vaak al na de eerste behandeling.

Klachten aan de stuit

De meeste klachten aan de stuit ontstaan door ongelukkig vallen. Herinner jij je nog die keer dat je van je fiets of op het ijs viel of tijdens het sporten stevig onder uit ging? Misschien niet, want het is al een tijdje geleden en er leek niets aan de hand. Toch kan het zijn dat je stuit, door die val, niet meer in de natuurlijke positie ("scheef") staat. Gevolg: er komt spanning op je spieren en daardoor ontstaan geleidelijk klachten: pijn tijdens het gaan zitten of staan, zeurende pijn in je onderrug en soms zelfs licht urineverlies of minder goed kunnen plassen.

Oorzaken stuit klachten:

  • vallen, denk aan (sport)ongelukken;
  • een moeizame of snelle bevalling;
  • een ontsteking van de gewrichtsbanden (heiligbeen en staartbeen);
  • een niet goed functionerende bekkenbodem.

Behandeling stuit klachten

De bekkenfysiotherapeut inventariseert je klachten bij je eerste bezoek en checkt de stand van je stuit. Staat deze niet in de natuurlijke positie, dan wordt volgens de NIMOC methode je stuitje weer in de natuurlijke positie gebracht. Het is een zeer effectieve methode waar je niets van voelt en veel baat bij hebt. Het aantal behandelingen is vaak beperkt, maar dat is uiteraard afhankelijk van de aard en de duur van je klachten. Na je eerste behandeling ervaar je al verlichting.

NIMOC wordt ook ingezet bij:

  • rugklachten
  • bekkenpijn
  • liesklachten
  • anuskramp
  • incontinentie van urine of ontlasting
  • seksuele pijnklachten
Heb je stuitklachten? Doe de check!
Heb je aanhoudende pijn aan je stuit? Ja Nee
Zijn je klachten ontstaan na een val op je kont/stuit of na een bevalling? Ja Nee
Wordt de pijn erger tijdens het zitten gaan of na het opstaan? Ja Nee
Heb je de neiging om scheef te zitten in plaats van normaal op je beide billen? Ja Nee
Heb je pijn aan één zijde van je rug, bekken en of bil en blijft die pijn steeds opnieuw terugkomen? Ja Nee

Heb je één of meer vragen met ja beantwoord, laat dan je stuit checken en maak een afspraak of bel 050-527 16 13.

Lees hier ervaringen van clienten die behandeld werden aan hun stuit door een van onze bekkenfysiotherapeuten.

'Weinig kennis over stuitje zorgt voor veel gezondheidsklachten’. Bekijk hier het nieuws item over dit thema bij EenVandaag.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?